HJK:n fanipääty tsemppasi sinnikkäästi omiaan miltei koko RoPS-ottelun ajan. Pelin päätyttyä raikui sunnuntain aurinkoisena alkuiltana päädystä kuitenkin tuttu hoilotus: ”Mistä teille maksetaan?!”

Täsmälleen samat kolme sanaa toistuivat samasta katsomonosasta aurinkoisena kevätviikonloppuna 2014. Tuolloin nollakerho-TPS haki vierasvoiton Helsingistä ja varmisti samalla käytännössä Sixten Boströmin potkut HJK:n päävalmentajan paikalta.

Viime vuonna HJK käänsi pelillisen kurssinsa Mika Lehkosuon otettua ohjat Boströmiltä, mutta nyt mestaruustaistelu näyttää helsinkiläisittäin jo aidosti uhkaavalta.

Paperilla musertavan ylivoimainen miehistö on kokenut kauden aikana kovia. Kärkiottelussa RoPS:ia riveistä puuttuivat loukkaantumisten takia

Markus Heikkinen
Veli Lampi
Juhani Ojala
Obed Malolo
Ousman Jallow
Guy Moussi
Formose Mendy

RoPS-pelissä murheelliseen listaan lisättiin jo ensimmmäisellä jaksolla Aapo Halmeen, Erfan Zenelin ja Sebastian Sorsan nimet. Kuukauden huililta palannut Gideon Baah kertoi jalkojensa krampanneen lopussa jatkuvasti, mutta poiskaan ei voinut enää tulla.

Pelikiellossa olivat Atomu Tanaka ja Tapio Heikkilä. Kesken kauden aikana muihin maihin ovat matkanneet Robin Lod, Valtteri Moren ja Mike Havenaar. Lupaava Alex Lehtinen lähti syyskuun alussa peliajan perässä Kakkosen Honkaan.

RoPS-ottelun tauolla kentällä lämmittelivät kotijoukkueesta vain Sebastian Dahlström ja Ademir, koska muita vaihtopelaajia ei enää ollut. 17-vuotias Lucas Lingman, 18-vuotias Joachim Böckerman ja Toni Kolehmainen oli jo vaihdettu pakon edessä kentälle.

Klubi-04:ssä Kakkosta normaalisti pelaavien Böckermanin ja Dahlströmin nimiä ei löydy vielä edes HJK:n verkkosivuilta edustusjoukkueen pelaajalistasta, mutta niin vain nuoret miehet yrittävät pitää resursseiltaan ylivertaista suomalaisseuraa mestaruusjunan kyydissä.

Loukkaantumissuman myötä fanien tuskasta sai poikkeuksellisesti osansa myös HJK:n fysiikkavalmentaja Jaakko Piensoho.

Ottelun jälkeen Lehkosuo puolusti joukkojensa toimia.

– Joku voi epäillä, että valmennustiimimme ei ole miettinyt tai tehnyt asioita [loukkaantumistilanteen parantamiseksi], mutta se on suurta valetta. Me ollaan monta kuukautta mietitty, mikä meidän tekemisessä tai tekemättä jättämisessä on aiheuttanut näin paljon loukkaantumisia. Totta kai ollaan myös tehty hienosäätöä tekemiseen, mutta vielä se ei ole tuottanut tarpeeksi tulosta.

HJK:lla on kaikki pelissä keskiviikkona SJK:n vieraana, ja Lehkosuon legioona joutuu miettimään tosissaan, mistä matkaan kaivetaan täyden vaihtopenkin verran väkeä.

Toisaalta: jos HJK katkaisee viiden (!) ottelun voitottoman putkensa raapimalla täydet pisteet Seinäjoelta, on mestaruus edelleen sen omissa käsissä.

RoPS:n pukukopissa Helsingissä meteli puolestaan kuulosti pelin jälkeen siltä kuin joukkue olisi juuri voittanut mestaruuden.

Viimeistään 25.10. selviää, huudetaanko Lapissa vieläkin lujempaa. Luvassa on niin mestaruuden kuin putoamisenkin kannalta huippujännittävä huipennus kotimaiselle futiskaudelle 2015.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant