Suomalaisen jalkapallon hyväksi tehdystä työstä jaettava Captain’s Ball on myönnetty tällä kertaa Jukka Virtaselle.

Virtanen tunnetaan monista eri rooleista kuningaslajin ympäriltä – futiskentiltä, sen laidoilta ja jalkapallon puolestapuhujana. Siinä mielessä Virtanen on harvinaisempi valinta, ettei hän ole voittanut pokaaleja pelaajana eikä valmentajana.

– Jalkapallo on kulttuuria, musiikkia, urheilua ja joskus näyttelemistäkin. Pelissä on käsikirjoitus, joka kuitenkin muuttuu jokaisessa ottelussa. Jukka Virtanen hallitsee nämä kaikki osa-alueet, paremmin kuin kukaan muu Suomessa, ollen oikealla tavalla jalkapallon ulkopuolinen, mutta silti suuri mielipidevaikuttaja ja lajin puolestapuhuja niin julkisesti kuin pienemmissä piireissä, Virtasen valintaa perusteltiin.

– Hänen ansiostaan aiemmin mainittu nuoriso- ja raittiusseura Zoom on yhdistänyt kulttuurin ja urheilun tyylikkäästi ja toimivasti.

Vaikka pokaaleja ei ole kertynytkään, on Virtasella silti pelimiehen taidot.

– Ja kuinka moni jalkapallokatsoja onkaan nähnyt Jukka Virtasen kuuluisan ja tavaramerkiksi muodostuneen kärkipotkun painuvan maaliin niin kovin monella paikkakunnalla. Vieläpä pari kertaa viime kesänä, kunnioitettavassa 80 vuoden iässä.