FC Lahti on palkannut ensi kautta silmällä pitäen edustusjoukkueelleen uuden kakkosvalmentajan.

26-vuotias FC Kuusysin kasvatti Toni Huuhka valmistuu loppuvuodesta fysioterapeutiksi ja hänen erityisalueenaan joukkueessa tulee olemaan fyysinen valmennus. Hän jatkaa myös FC Lahden A- ja B-nuorten fyysisen valmennuksen koordinaattorina.

Kaudella 2015 Huuhka valmensi FC Lahden A-nuoria sekä syksyllä FC Lahti Akatemiaa pelaamisen ohella. Huuhka on pelannut FC Lahden paidassa niin liigatasolla kuin ykkösessäkin.

– Tonin osaaminen tuo valmennukseemme uutta, arvokasta leveyttä tärkeällä osa-alueella, painottaa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen seuran verkkosivuilla.

Saman näkemyksen vahvistaa liigajoukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas, joka ottaa Huuhkan valmennustiiminsä hyvillä mielin.

– Hän on osoittanut olevansa asialleen vihkiytynyt ja hänellä on todella hyvä ote valmentamiseen. Tuo fyysisen puolen osaamista. Se on hänen spesiaali osa-alueensa. Harjoitteluun tulee uusi ulottuvuus ja se nostaa meidän toiminnan tasoa seuraavalle tasolle. Kokonaisuus saadaan hallintaan, kun on kaveri läsnä koko ajan, Korkeakunnas iloitsee.

– Pelaajatkin ovat olleet todella tyytyväisiä. Voidaan yksilöllisemmin ja paremmin kehittää jokaista pelaajaa, Korkeakunnas jatkaa.

FC Lahti kohtaa kauden päätösottelussa sunnuntaina mestaruudesta taistelevan RoPSin. Kisapuistossa pelattava ottelu alkaa klo 13.