Otto-Pekka Jurvainen oli HIFK:n sankari torstaina.

Jurvainen, 30, osui illan ottelussa kahdesti FC Lahtea vastaan Sonera-stadionilla Helsingissä. Hän iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia 3-3-tasapeliin päättyneessä kamppailussa.

Varsinkin Jurvaisen toinen osuma oli upea. Hän sai pallon 16-rajalla ja ampui pelivälineen vasurillaan tarkasti oikeaan nurkkaan.

– Ajattelin, että syöttö on aina riski, mieluummin sitten laukoo. Luotin vain itseeni ja lauoin siitä. Tosi kivaa että lähti – kerrankin, Jurvainen sanoi ottelun jälkeen.

Jurvainen on tehnyt Lahtea vastaan kolme maalia viimeisissä kahdessa kohtaamisissa. ”Kuhnurien” maalia vartioi molemmissa peleissä laitapuolustajalle tuttu mies, nuorten maajoukkueissa samaan aikaan pelannut molari Henrik Moisander.

– Se on vaan tuurista kiinni, ei ole mitään henkilökohtaista Lahtea vastaan. Kiva tehdä Moisanderin Henkalle maaleja, kun olemme pelanneet samaan aikaan maajoukkueessa. En uskaltanut puhua hänelle pelin jälkeen, Jurvainen naureskeli.

HIFK varmisti tasatuloksen myötä sarjapaikkansa liigassa ensi kaudeksi, mutta siitä huolimatta tähtirinnoille jäi paljon hampaankoloon. Lahti tuli tasoihin lisäajalla Mika Ääritalon toimesta. Matheus Alves oli kaventanut pelin vain hetki aikaisemmin.

– Emme voi olla tyytyväisiä, mutta tämä on futista. Välillä tapahtuu tällaista.

– Sarjapaikka taitaa olla nyt varma. Se on hyvä suoritus ja siitä pitää kuitenkin olla onnellinen. Se on tärkeintä, poikkeuksellisesti vasempana laiturina pelannut Jurvainen vakuutti.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros