FC Interin kapteeni Henri Lehtonen pettyi joukkueensa päätöskierroksen esitykseen.

Interin sunnuntainen vierasreissu ei sujunut suunnitelmien mukaan. Turkulaisjoukkue koki Helsingin visiitissään 0-2-tappion HIFK:lle Veikkausliigan viimeisellä kierroksella. Punapaitainen kotijoukkue heilutti tahtipuikkoa lähes koko 90-minuuttisen ajan, eikä jättänyt sinimustille juuri jossiteltavaa.

Interin Henri Lehtonen oli ottelun jälkeen jopa hiukan äimistynyt siitä, miten heikosti hänen kipparoimansa joukkue suoriutui. Kokenut laituri ei silitellyt joukkuetovereitaan tappion jälkeen.

– Ainakin itselleni jäi sellainen olo, etteivät kaikki olleet asennoituneet sillä tavalla, että saisimme parhaat tehot irti ja voisimme lopettaa kauden voittoon, Lehtonen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Suoraan sanottuna jossain kohti hävetti. Kun jätkät saavat pallon jalkaan, niin yritetään sooloilla yksin ja sitten kun menetetään, niin jäädään selittelemään ja kävelemään. Kyllä semmoinen touhu hävettää – lähinnä heidän puolestaan.

HIFK ratkaisi pelin jo avauspuoliajalla, kun ensin Sauli Väisänen ja sitten Pekka Sihvola onnistuivat maalinteossa.

Toisen puoliajan alkaessa Inter oli tehnyt jo kaikki kolme vaihtoaan, mikä kostautui pian. Kentälle toisella jaksolla tullut Diogo da Costa loukkasi pahasti polvensa ja joutui tulemaan pois kentältä vajaan tunnin pelin jälkeen. Inter joutui siis pelaamaan viimeiset puoli tuntia yhden miehen vajaalla, koska vaihtoja ei ollut enää jäljellä.

– Puolustimme toisella jaksolla vähän paremmin, mutta parempi voitti kyllä tänään, Lehtonen myönsi.

Katseet kohdistuivat ottelussa ennen kaikkea Interin 36-vuotiaaseen maalivahtikonkariin Magnus Bahneen, joka pelasi uransa viimeisen ottelun. Lehtonen, 35, koitti kapteenin asemassa sytyttää joukkuetta ennen ottelua vetoamalla Bahnen jäähyväispeliin, mutta kikka ei toiminut.

– Painotimme ennen peliä, että meidän hieno maalivahtimme lopettaa uransa tähän otteluun, niin koetetaan antaa hänelle hyvä tapa lähteä. Sitä yritin painottaa joukkueelle ennen peliä, mutt ei se kaikkiin tuolla kentällä iskostunut, Lehtonen harmitteli.

Bahne joutui tulemaan polvivamman takia vaihtoon puoliajalla. Hän loukkasi itseään HIFK:n 2-0-maalissa, kun hän törmäsi Pekka Sihvolan kanssa. Bahnen tilalle tuli Eemeli Reponen, joka suoriutui puiden välissä oivasti venymällä pariin hyvään torjuntaan.

Inter jäi tällä kaudella neljänneksi yhdeksän pisteen erolla pronssia voittaneeseen HJK:hon. 11 pinnaa eroa kertyi Suomen mestaruutta juhlivaan SJK:hon, kymmenen hopeamitalisti RoPSiin.

Veikkausliigan lopullisen sarjataulukon voit katsoa täältä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros