© Kuva: Juha Tamminen

Liigakarsinnan paluu otettu ilolla vastaan: ”Todella positiivinen asia”

Rahoittuminen on taitolaji

• lainaa 60.000€ asti
• kilpailuta 25 pankkia yhdellä hakemuksella
• nopea ja ilmainen verkkohakemus

Täksi kaudeksi paluun tehnyt liigakarsinta on tuonut lisäjännitystä Ykkösen kärkikastin ja Veikkausliigan häntäpään joukkueiden suorituksiin.

Liigakarsintaa pelattiin edellisen kerran syksyllä 2010, kun JJK säilytti sarjapaikkansa FC Viikinkejä vastaan yhteismaalein 3-1. Sen jälkeen ainoastaan Ykkösen voittaja on saanut paikan ylimmälle sarjatasolle. Liigasta on vastaavasti pudonnut ainoastaan peränpitäjä.

Ensi viikolla pelattavissa karsinnoissa on mukana Ykkösessä toiseksi sijoittunut PK-35 Vantaa. Joukkueen maalivahdin Miikka Häkkisen mielestä karsintojen paluu on tuonut hyvällä tavalla jännitystä kauden loppuun saakka. Nyt seuroilla on enemmän syytä pelata täysillä loppuun asti.

– Todella positiivinen asia, myös liigan kannalta. Useammalla joukkueella on panosta vielä viimeisillä kierroksilla. Ihan sama mikä maa on kyseessä, mutta karsinnat kuuluvat futikseen. Suomessakaan kun ei ole niin isoa liikehdintää tai vaihtuvuutta (Veikkausliigassa), niin on tärkeää, että niitä pelataan, Häkkinen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

PK-35:llä oli Ykkösen päätöskierroksella vielä sauma suoraan nousuun, kuten myös lopulta kolmanneksi sarjataulukossa sijoittuneella TPS:llä. Kun PS Kemi löylytti FC Jazzia viimeisessä pelissään 4-1, varmisti kemiläisseura suoran nousunsa pääsarjatasolle. Maalittoman tasapelin pelanneet PK-35 ja TPS olivat tasapisteissä, mutta vantaalaiset juhlivat kakkossijaa paremman maalieron turvin.

Sunnuntaina PK-35:n karsintavastus selviää, kun Veikkausliigassa pelataan sarjan päätöskierros. Vastaan tulee joko Jaro, KTP tai VPS, joilla kaikilla on mahdollisuus sijoittua sarjassa toiseksi viimeiseksi.

Liigakarsinnat pelataan keskiviikkona 28.10. ja lauantaina 31.10. PK-35 Vantaa aloittaa otteluparin kotonaan. Tarkemmat kellonajat eivät ole vielä tiedossa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.

Rahoittuminen on taitolaji

• lainaa 60.000€ asti
• kilpailuta 25 pankkia yhdellä hakemuksella
• nopea ja ilmainen verkkohakemus