Alle 21-vuotiaiden maajoukkue voitti Azerbaidzhanin EM-karsintaottelussa Bakussa 1-0-lukemin.

Fredrik Lassas teki ottelun ainokaisen 80. minuutilla Moshtagh Yaghoubin syötöstä.

– ”Freda” tuli hyvin sisään ja teki tyylikkään maalin. Haluan myös korostaa tilanteessa Youness Rahimin toimia keskellä. Hän juoksi kohti maalia ja sitoi sillä liikkeellä molemmat topparit. Taka-alueelle syntyi tila ja ”Mosa” laittoi sinne hyvän pallon. ”Fredan” pusku oli kyllä aivan loistava, päävalmentaja Tommi Kautonen kehui Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Suomella on nyt kasassa yhdeksän pistettä neljästä EM-karsintaottelusta. Ainut tahra tilillä on perjantainen 0-4-tappio Saksalle. Suomi kohtaa seuraavaksi Itävallan Wienissä 13.11.

– Azerbaidzhan puolusti tiukasti ja kurinalaisesti. Meillä oli pieniä vaikeuksia omassa pelinrakentelussamme. Totta kai vastustaja aiheutti meille omalla toiminnallaankin haasteita. Pallollinen laatumme ja nopeutemme ei kuitenkaan ollut riittävää. Emme päässeet tarpeeksi tehokkaasti viimeiselle kolmannekselle.

– En halua kuitenkaan olla liian kriittinen, sillä tässä ottelussa tärkeintä oli tulos. Pystyimme vääntämään voiton vähän heikommallakin pelillä. Tämä on vaikea paikka pelata, joten olemme tulokseen erittäin tyytyväisiä. Kaikki pelaajamme tiesivät, ettei peli lähtenyt täysin rullaamaan missään vaiheessa, mutta silti taistelimme voiton. Se on tärkeää, luotsi korosti.