© Kuva: Juha Tamminen

Pikkuhuuhkajille työvoitto Bakusta – Azerbaidzhan kaatui niukasti

Molemmilla joukkueilla oli paikat voittoon, mutta vain Suomi onnistui maalinteossa. Pikkuhuuhkajat voitti Azerbaidzhanin EM-karsintaottelussa Bakussa 1-0-lukemin Fredrik Lassasin maalilla.

Suomi sai ensimmäisen hyökkäyksensä jo kolmannella peliminuutilla. Youness Rahimi juoksutti Azerbaidzhanin puolustusta, mutta veto painui ohi. Kotijoukkue pääsi yrittämään sivuvapaapotkusta, mutta Otso Virtanen koppasi puskun.

Daniel O’Shaughnessy nousi laitapuolustajan tontiltaan loistavasti puolen tunnin kohdalla. Veto oli tulinen ja Simon Skrabb pääsi jatkopalloon. Kotijoukkueen maalivahti Tarlan Ahmedli venyi paraatitorjuntoihin. Azerbaidzhan sai vielä ennen taukoa pelattua pitkän keskityksen 16-alueelle ja Magsad Isayev puski. Virtanen venyi kuitenkin pallon tielle.

Toisen 45-minuuttisen ensimmäisen paikan loi Azerbaidzhan. Keskitys löysi Kerem Behnken pään, mutta Virtanen torjui loistavasti. Kotijoukkue pääsi yllättävän vapaasti puskemaan pian tämän jälkeen, mutta tuloksetta.

Seuraavaksi vauhdissa oli Rahimi. Fredrik Lassas keskitti seurakaverilleen puolesta kentästä. Hyökkääjä otti pallon loistavasti mukaan, mutta veto kilpistyi maalivahti Ahmedliin.

Suomi hyökkäsi hyvin 65. minuutilla. Yaghoubi laukoi kahdesti, mutta tuloksetta. Toisessa päässä Azerbaidzhan sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Isayev laukoi kohti vasenta alakulmaa, mutta Otso Virtanen venyi jälleen kudin tielle. Lassas loi loistopaikan Rahimille vartti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Hyökkääjän kuti ei ohittanut Ahmedlia vaikka hyvä yritys olikin.

Lassasin ilta sai kruununsa 80. minuutilla. Yaghoubi keskitti oikealta ja HIFK-pelaaja puski melko kaukaa, mutta pallo tippui maalin takayläkulmaan. Osuma toi Suomelle kolme EM-karsintapistettä. Pelissä nähtiin myös alle 21-vuotiaiden maajoukkuedebyytti, kun Åtvidabergs FF:n pelaaja Hampus Holmgren urakoi täydet minuutit.

Lähde: Palloliiton verkkosivut