Huuhkajat kohtaa illalla Romanian EM-karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussaan. Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue puolestaan ehti napata aiemmin päivällä sulan hattuunsa ryöväämällä pisteen Italialta.

Alle 19-vuotiaiden EM-alkukarsintaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta, sillä pelaajisto kärsi lukuisista loukkaantumisista. Neljän maan lohkon arvonnassakaan ei käynyt paras mahdollinen tuuri. Suomi taistelee kahdesta jatkopaikasta Italian, Englannin ja Makedonian kanssa.

Niin vain Suomi kuitenkin avasi urakan 1-1-tasapelillä Italiaa vastaan. Jarkko Wissin suojatit joutuivat puolustamaan Italian hakiessa voittoa loppuun saakka, mutta ensimmäisen puoliajan tilanne säilyi. Suomen maalin viimeisteli Pikkuhuuhkajien kapteeni Sauli Väisäsen veli Leo Väisänen.

– Puolustimme hienosti ja todella uhrautuvasti. Riveissämme on tällä hetkellä väsyneitä ja onnellisia miehiä. Uusitalo sai ensimmäisillä minuuteilla puujalan, mutta sisukkaasti hän vain pelasi. Nostan kyllä hattua, Wiss kehui Palloliiton sivujen mukaan.

– Tulos oli kovan työn takana, mutta olemme edelleen mukana kilpailussa. Olosuhteet tekivät pelistä tietyn tyylisen ja pelaajamme noudattivat taktiikkaamme ja pelasivat kurinalaisesti ja määrätietoisesti. Ansaitsimme tasurin, hän jatkoi.

Englanti voitti samaan aikaan Makedonian 2-0. Suomi kohtaa Englannin lauantaina. Huuhkajat-Romania alkaa tänään torstaina klo 21.45 Suomen aikaa. Alle 21-vuotiaat puolestaan kohtaavat omissa EM-karsinnoissaan Saksan huomenna perjantaina Essenissä.