Tanskalaiset lähtivät EM-jatkokarsintaan Ruotsia vastaan ainakin omasta mielestään ennakkosuosikkeina. Ruotsi kuitenkin sai kisapaikan yhteismaalein 4-3.

Ruotsi voitti kotiottelunsa lauantaina 2-1. Eilen tiistaina numeroiksi kirjattiin 2-2. Zlatan Ibrahimovic teki omiensa osumista kolme. Tiistaina hän viimeisteli Ruotsin molemmat maalit. Tanskalaisleirin kommenteissa oli havaittavissa katkeruutta.

– Heillä on yksi mies joka on äärimmäisen tehokas. Kun sellainen mies on, pitää hänet hyödyntää. Mutta ei heillä muilla paljon annettavaa ole, toppari Simon Kjær heitti Expressen.sen mukaan.

Tanskalaisten suurin tähti Nicklas Bendter tuli tiistaina vaihtoon tunnin kohdalla. Tuossa ajassa hän ei saanut aikaiseksi laukaustakaan kohti ruotsalaisten maalia.

– Seisomme täällä tyhjyyden tunteen kanssa. Uskon, että moni joukkueestamme oli laskenut, että me voittaisimme nämä kaksi ottelua Ruotsia vastaan. Nyt olemme hävinneet ja pelanneet tasan, emmekä pääse EM-kisoihin. On vaikea kuvailla millaiset tunteet minulla nyt on. Emme osaa kertoa sanoin kuinka surullisia ja pettyneitä olemme, Bendtner veisteli BT.dk:lle.