Desmond-myrsky on iskenyt voimalla viikonloppuna Skotlantiin ja Pohjois-Englantiin. Yksi pahimmista myrskystä kärsineistä seuduista on Englannin liigan Carlisle Unitedin kotimaakunta Cumbria.

Sunnuntaina pitkän vierasmatkan päässä Wellingissa FA cupin jatkopaikan hankkinut Carlislen joukkue päätti paluumatkalla tarjota auttavan kätensä myrskyn uhreiksi joutuneille paikallisille. Seura viesti avuntarjouksesta pelaajien ollessa edelleen kotimatkalla.

– Pelaajat ovat hyvin huolestuneita viikonlopun tapahtumista Cumbriassa ja rajaseuduilla. Jokainen joukkueen jäsen on sitoutunut auttamaan jos vain voivat. Pelaajat ovat keskustelleet manageri Keith Curlen kanssa ja on sovittu, että he ovat käytettävissä tiistain harjoitusten jälkeen auttamassa missä tahansa tarvittavassa, seuran viesti sosiaalisessa mediassa kertoo.

Seuduilla on satanut vuorokaudessa enemmän kuin normaalisti kuukauden aikana ja tulvien myötä laajat alueet ovat ilman sähköä.

– Kuka tahansa jota Cumbrian tulvat ovat koskettaneet ja joka tarvitsee apua missä tahansa, olkaa ystävällisesti yhteydessä ja jotkut joukkueen jäsenet voivat tulla auttamaan, kapteeni Danny Grainger sanoi BBC Sportin mukaan.