FC Lahti ja nuori maalivahtilupaus Miikka Mujunen ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. 19-vuotias FC Kuusysin kasvatti pelasi viime kaudella kahdessa liigapelissä ja omaa kokemusta nuorisomaajoukkueista.

Tunnelmat sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen vetivät nuorukaisen hymyn korviin.

– Totta kai tunnelmat ovat hyvät! Viime kaudella pääsin kehittymään hyvin. Kahteen peliin pääsin näyttämän liigassa ja sain hyvin vastuuta Akatemiassa. Pääsee taas hyvillä mielin jatkamaan tutussa seurassa sekä nälkäisessä ja hyvässä valmennuksessa, Mujunen iloitsee seuran verkkosivuilla.

– Aika paljon sitä mietittiin. Keskustelin valmentajien kanssa ja päädyin siihen ratkaisuun, että ensi kausi on vielä hyvä viettää Lahdessa, ja jatkaa kehittymistä. Hyvää valmennusta tarjolla. Sen takia ajattelin jäädä vielä, Mujunen kertoo.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas ottaa ilolla vastaan uutisen nuoren suojattinsa jatkosta. Joukkueen ykkösvahti on kuitenkin lähtökohtaisesti kokenut Tomi Maanoja, joka siirtyy Lahteen KuPS:sta.

– Koko ajan on ollut tavoitteena, että hän jatkaa. Miikka on ikäluokkansa ykkösmaalivahti ja häneen on isot odotukset Lahdessa. Hienoa, että jatkaa kotikonnuilla kehittymistä kohti omaa huippuansa. Useamman vuoden haistellut liigapiirejä ja pikkuhiljaa alkaa olemaan aika lunastaa lupauksia huippumaalivahdiksi. Hän on tehnyt useamman vuoden hyvää työtä maalivahtivalmentajamme Ari Korhosen kanssa ja kehitys on mennyt oikeaan suuntaan. Edelleen on mahdollisuudet kehittyä lisää, Korkeakunnas kehuu.

– Meillä on nyt hyvä maalivahtikaksikko Veikkausliigaan, kokenut maalivahti ja todellinen haastaja. Miikka pystyy varmasti Tomilta oppimaan, joka on pelannut muuallakin kuin Suomessa ja on jo huippumaalivahti. Mujunen on Maanojalle hyvä sparraaja, kunnianhimoinen nuori lupaus, ”Toke” jatkaa.

Mujusen sopimuksen myötä FC Lahdella on ensi kaudeksi kasassa neljätoista pelaajasopimusta.