Jarno Parikka ei pystynyt pelaamaan kaudella 2015 lainkaan pitkittyneen polvivamman vuoksi. Nyt edessä on uusi mahdollisuus tutussa ympäristössä, HJK:ssa.

Parikka pelasi Veikkausliigaa Klubissa kausina 2006-11. Vuosina 2012-14 hän iski maaleja Vaasan Palloseuralle. Sopimus VPS:n kanssa purettiin keväällä 2015, kun kolmesti leikattu polvi ei kuntoutunut kauden alkuun.

Nyt hyökkääjällä on taskussaan sopimus HJK:n kanssa. Osapuolet päättävät miehen pelikunnon erikseen keväällä, mutta ainakin Parikka saa viettää joulua hymyssä suin.

– Olen tehnyt paljon töitä ja haluan katsoa tämän kortin ehdottomasti. En ollut viime keväänä valmis luovuttamaan ja lopettamaan uraani. Tämä on hieno mahdollisuus. Tulevaisuudesta en voi tarkemmin tietää, Parikka toteaa.

HJK on muuttunut reippaasti sitten syksyn 2011. Valmennusjohto on kokonaan uusi ja pelaajistokin lähes.

Sebastian Sorsa kun löytyy, niin se on ihan tarpeeksi. Suurimman osan jätkistä kyllä tunnen, Parikka naurahtaa.

Nikolai Alho oli joukkueessa myös jo minun aikanani. Tähän on vielä tulossa pelaajia, joukkue on nuori. Jätkät ovat todella hyviä ja kaikki tekevät paljon töitä. Toiminta on joka päivä ammattimaista. Olen ollut vaikuttunut kokemastani.

Parikka haluaa edetä paluunsa kanssa maltillisesti. Ennen vuoden vaihdetta hän ei aio vaivata päätään ajatuksella, milloin polvi kestää kunnon pelitilanteita.

HJK:n kotiareenalla pelialusta on jalkapallonurmi, mutta sillä ei ole Parikan mukaan nykyaikana enää juurikaan merkitystä.

– En osaa sanoa tuohon oikein mitään. Suomessa alusta on tekonurmi joka paikassa ainakin talven ajan. Minä en ainakaan miettinyt sitä, kun tänne tulin. Polven täytyy olla niin kunnossa, että pystyn pelaamaan alustalla kuin alustalla. Ei ole hyvä tilanne, jos joutuisi valitsemaan missä, milloin tai miten harjoittelee, hän päättää.

HJK avaa Liigacupin lauantaina 30.1. Talin hallissa IFK Mariehamnia vastaan. Joukkue kohtaa tuota ennen harjoitusottelussa virolaisen FC Infonetin 22.1. niin ikään Talissa.

Matti Heikkilä