Tammikuun siirtoikkuna lähestyy. FC Barcelonan toimistolla taidetaan nyt olevan tietoisia siitä, mitä joukkue vielä tarvitsee. Esillä olevat nimet eivät vaan välttämättä tulisi heti ensimmäisinä mieleen.

Espanjalaisen Sport-lehden mukaan Barca ei aio käyttää suurta summaa käteistä tammikuun siirtoikkunassa, muta yksi haku olisi mielessä. Seurajohto haluaa toteuttaa Luis Enriquen toiveen, joka on yksi lisähyökkääjä miehistöön.

Barcan ongelmana on, että joukkueessa on vain yksi keskushyökkääjä. Luis Suarezille yksinään tuo kuorma on liian suuri kannettavaksi, sillä hän ei saa ollenkaan lepoaikaa. Arda Turan ja Aleix Vidal tuovat uusia vaihtoehtoja tammikuun jälkeen, mutta keskushyökkääjän lapikkaisiin kumpainenkaan kaksikosta ei sentään ole.

Enriquen mielessä onkin uusi numero yhdeksän, joka pystyisi operoimana myös laidalla.

Urheilujohtaja Robert Fernandez etsii laiturilta tietynlaista Pedron korvaajaa. Aiemmin spekulaatioissa on nostettu esiin Celta Vigon Nolito, mutta nykytiedon mukaan tämä kauppa ei tule toteutumaan.

Barcalla ei ole hirveästi rahaa käytettävissään, joten parhaimmat vaihtohehdot olisivat lainaospimus tai ilmaissiirto. Vaihtoehdoista jälkimmäinen ei tietenkään tarjoa kovin erikoista nimilistaa, eikä tätä vaihtoehtoa kovin todennäköisenä voidakaan pitää.

Barca on katsellut pelaajia erityisesti Italiasta agenttiyhteyden kautta, ja esille on noussut ainakin Juventuksen 24-vuotias Simeone Zaza. Torinolaisseurassa Zaza on tehnyt kaksi maalia seitsemään peliin. Vaihtoehtona on myös Manolo Gabbiadini, yhdeksän pelin ja yhden maalin mies Napolista.