Arsenal-hankinnan ex-valmentaja: ”Monipuolisempi kuin luullaan”

Arsenalin tammikuun tähän mennessä ainoa hankinta on FC Baselista tullut egyptiläispelaaja Mohamed Elneny.

23-vuotias keskikenttämies on pelannut Euroopassa vuodesta 2013, ja peräti jo 40 A-maaottelua.

Vuosina 2011-2013 miestä Egyptin maajoukkueessa luotsannut Bob Bradley kertoo Valioliigan seuraajille, mitä miehestä voi odottaa. Elnenyä on kuvailtu ennen kaikkea puolustavan roolin keskikenttämieheksi, mutta jenkkiluotsin mukaan pelaaja on paljon muutakin.

– Hän on keskikentän joka paikan hyölä, joka pystyy pelaamaan monissa rooleissa. Hän lukee peliä hyvin, liikkuu hyvin. Hän pystyy tarvittaessa pelaamaan keskikentän pohjalla, mutta voi myös edetä kentällä ylöspäin ja ampua tulisia laukauksia. Hän ei ole pelkkä pelin rikkoja ja vastustajan pysäyttäjä, Bradley kommentoi NBC:n Pro Soccer Talk -ohjelmassa.

Bradley uskoo pelaajan sopeutuvan nopeasti Valioliiga-tempoon viitaten siihen, että hän on pelannut jo eurokentillä Baselin paidassa useita englantilaisseuroja vastaan hyvällä menestyksellä.