Barcelona päätti vuoden 2015 komealla tavalla kaatamalla keskiviikkoiltana Real Betisin puhtaasti 4-0. Jo ottelun aikana voittomaalista kuumana käynyt Betis-luotsi Pepe Mel sai kuitenkin tukea myös viralliselta taholta. Barcelonan avausmaaliin johtanutta rangaistuspotkua ei olisi pitänyt koskaan viheltää.

Espanjan liiton kurinpitokomitea on käsitellyt ottelun tapahtumat ja poistanut Betis-maalivahti Antonio Adánille annetun varoituksen. Samalla komitea epäsuorasti myönsi Barcelonan saaneen ottelun käännekohdaksi muodostuneen rangaistuspotkun perusteetta.

Tilanteessa Adán ja Lionel Messi törmäsivät toisiinsa ja erotuomari Bikandi Garrido tulkitsi tapahtuneen Adánin virheeksi, nosti tälle keltaisen kortin ja kiikutti pallon pilkulle. Jälkitilanteesta Barcelona meni 1-0-johtoon ja karkasi voittoon.

Komitean mukaan Adán oli kuitenkin nyrkkeillyt palloa ennen törmäystä ja tilanteessa kumpikin pelaaja tavoitteli normaalisti palloa.

– [Adánin] teko ja tarkoitus rajoittuivat pallon nyrkkeilemiseen pois tilanteesta. Messi törmäsi maalivahtiin ja sen seurauksena hän kaatui kentän pintaan, komitea linjasi.