© Kuva: Getty Images

Bayern-puolustaja Ballon d’Or -palkinnosta: ”Vuoden parhaan hyökkääjän äänestys”

Bayernin kapteeni Philipp Lahmin mukaan Ballon d’Or -palkinto on nykymuodossaan vain äänestys suosituimmasta pelaajasta, mikä johtaa aina hyökkääjien suosimiseen.

– Jos valinta tehtäisiin modernista esimerkiksi Facebook-tykkäyksiä vertaamalla kärkikolmikko olisi Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ja Neymar. Eli samat miehet [eri järjestyksessä tosin] kuin nyt. Tämä kertookin oleellisesta ongelmasta, Lahm kirjoittaa Goal-sivuston kolumnissaan.

Lahm katsoo, että valintametodi suosii mediassa muutenkin paljon näkyviä pelaajia, jotka ovat maalintekijöitä.

– Tiedän itsekin, kuinka äänestys tapahtuu [entisenä maajoukkuekipparina] ja sitä valitsee kolme ilmiselvää kandidaattia eli pelaajia, jotka näkyvät joka paikassa sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Äänestät itseasiassa ”näkyvintä” pelaajaa.

– Tämän vuoksi kisasta tulee parhaan hyökkääjän äänestys. Tämä ei ole minun katkeroitunut näkemys puolustavana pelaajana vaan tilastollisesti todistettu fakta. Kärjistettynä: vain maaleja tekevät pelaajat voivat voittaa palkinnon. Ehkä yksi palkinto olisikin jaettava neljään pelipaikoittain: valittaisiin paras maalivahti, paras puolustaja, paras keskikenttämies ja paras hyökkääjä.