Athletic Bilbaon 21-vuotias toppari Aymeric Laporte on tehnyt päätöksensä mitä maata hän edustaa jatkossa maajoukkuetasolla. Laporten vaaka kallistui lopulta synnyinmaansa Ranskan puoleen, vaikka hän voisi edustaa myös Espanjaa.

Laporte muutti 15-vuotiaana Bilbaoon ja olisi edustuskelpoinen myös Espanjan maajoukkueessa, sillä hän ei ole vielä pelannut Ranskan A-maajoukkueessa virallisia otteluita. Menneellä viikolla AS:lle antamassaan haastattelussa hän väläytti mahdollisuutta pelata Espanjan paidassa, jos ei saa mahdollisuutta edustaa Ranskaa. Laporte on edustanut Ranskaa nuorisotasolla ja selvensi kantansa Twitterissä, kun hän oikoi AS:n jutun uutisointia.

– Haastattelun seurauksena on näkynyt otsikoita useissa sanomalehdissä, jotka eivät vastaa realismia. Tavoitteeni on yltää Ranskan A-maajoukkueeseen. Olen vielä nuori ja minulla on useita vuosia jäljellä yltääkseni siihen. Kiire ei ole, vain paljon intoa. HALUAN pelata Ranskalle ja toisin kuin on sanottu EN laita paineita valmentajalle, jotta hän kutsuisi minut maajoukkueeseen enkä ole antanut merkkejä Espanjan maajoukkueelle haluistani pelata heille (kaikella kunnioituksella), Laporte selvensi sanomisiaan.