Odotettu Arsenal-hankinta on lähellä: ”Saamme asian päätökseen seuraavien päivien aikana”

Arsenalin manageri Arsene Wenger myönsi seuran olevan lähellä pelaajahankintaa, mutta täyttä vahvistusta sen tapahtumisesta hän ei voi antaa. Tulija on pitkään huhuttu FC Baselin keskikenttämies, egyptiläinen Mohamed Elneny.

– Sen toteutumisessa on ollut hieman hankaluuksia, mutta olemme tehneet kovasti töitä sen eteen ja saamme asian päätökseen seuraavien päivien aikana, Wenger kertoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

23-vuotias pelaaja on edustanut Baselia vuodesta 2013. Hän on keskikentän puolustavan roolin pelaaja, joista Arsenalilla on pulaa juuri tällä hetkellä. Nuoresta iästään huolimatta Elnenyllä on jo 40 A-maaottelua plakkarissaan.

Työluvan saaminen viivästymisen syynä?

Wenger mainitsemat hankaluudet liittynevät miehelle työluvan saamiseen. Työlupien osalta järjestelmä muuttui viime kesänä.

Aiemmin työluvan sai automaattisesti, jos oli pelannut 75 % maansa A-maaotteluista 24 kuukauden ajalta. Seurat saattoivat valittaa kielteisistä päätöksistä, joiden jälkeen peräti 80 %:ssa tapauksista työlupa myönnettiin valituksen jälkeen.

Uudessa systeemissä eri maat on luokiteltu tason mukaan ja eri maista tuleville pelaajille on eri kriteerit työluvan saamiseksi. Uusi järjestelmä on selkeämpi, mutta tiukempi.


Lähteet: BBC, Independent

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!