HIFK:n keskikenttäpelaaja Fredrik Lassas siirtyy Saksan Bundesliigajoukkue FC Kölnin organisaatioon.

Porvoolaislähtöinen Lassas pelasi viime kaudella tähtirinnoissa 25 liigaottelua, joissa keskikenttäpelaaja teki yhden maalin ja merkkautti kolme maalisyöttöä. 19-vuotias Lassas on edustanut poikamaajoukkueita vuodesta 2011 lähtien ja kaudella 2014 hänet valittiin Vuoden lupaavimmaksi pelaajaksi.

Keskikenttäpelaaja siirtyy välittömästi FC Kölnin reservijoukkueen kokoonpanoon, joka koostuu pääosin alle 21-vuotiaista lahjakkaista pelaajista. Reservijoukkue pelaa tasokasta Regionalliigaa (Saksan 4. korkein sarjataso).

– Tavoitteeni on ottaa heti paikka pelaavasta kokoonpanosta ja kehittää itseäni jalkapalloilijana. Toinen selkeä tavoitteeni on lunastaa paikka edustusjoukkueessa mahdollisimman nopealla aikataululla, Lassas kertoo HIFK:n kotisivuilla.

Tällä hetkellä FC Köln kuuluu Bundesliigan keskikastiin. Lassas siirtyy FC Kölnin riveihin vuokrasopimuksella, jonka jälkeen seuralla on mahdollisuus lunastaa suomalaisen pelioikeudet itselleen. Siirto on nykymuotoisen HIFK:n ensimmäinen ulkomaansiirto ja pitkällä aikavälillä merkittävä seuralle.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
HIFK:n keskikenttäpelaaja @Fredrik_Lassas siirtyy Saksaan @fckoeln riveihin. hifkfotboll.fi/fredrik-lassas…