© Kuva: Getty Images

BBC: Perinteikäs Valioliiga-seura vaihtamassa omistajia – kauppasumma yli 250 miljoonaa euroa

BBC kertoo Evertonin olevan lähellä omistajanvaihdosta. Lähteen mukaan seuran pääomistaja Bill Kenwright on kauppaamassa Evertonin yhdysvaltaiselle yhteenliittymälle, johon kuuluvat muun muassa baseballjoukkue San Diego Padresin aiemmin omistanut John Jay Moores sekä yrittäjä Charles Noell.

Lähteen mukaan kauppahinta tulee olemaan noin 200 miljoonaa puntaa (256 miljoonaa euroa). Kaupasta on huhuttu jo jonkin aikaa, mutta BBC:n mukaan se on siis lähellä toteutumista. Myös kiinalaisten ryhmittymien kerrottiin tavoittelevan Toffeesin ostamista, mutta yhdysvaltalaissijoittajat ovat siis nyt etulyöntiasemassa.

Nykyomistaja Kenwright on jo pitkään ilmoittanut halukkuudestaan kaupata seuran. Mies on usein joutunut fanien kritiikin kohteeksi, koska hänen ei ole katsottu esimerkiksi sijoittavan seuraan tarpeeksi rahaa.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!