© Kuva: Getty Images

Entinen Barca-luotsi Tata Martino: Tästä riippuu Barcelonan tulevaisuus

Barcelonaa kaudella 2013-2014 valmentanut Gerardo ”Tata” Martino uskoo Barcelonan menestyksen perustuneen erityisen hyvään sukupolveen, joiden joukosta argentiinalaisluotsi nosti esiin keskikentän huipputrion Sergio Busquetsin, Xavi Hernandezin sekä Andres Iniestan.

Barcelonan viime vuosien loiston ja menestyksen syitä pohdittaessa selitykseksi esitetään usein seuran akatemiaa La Masiaa, joka opettaa juniorit pelaamaan edustusjoukkueen pelityylillä pienestä pitäen.

Tata Martino ei yhdy tähän näkemykseen, vaan korostaa Barca-keskikentän yksilöitä, ja uskoo Barcelonan tulevan menestyksen riippuvan seuraavista yksilöistä, jotka perivät paikan joukkueessa nykyisiltä keskikenttämiehiltä.

– Busquets, Xavi ja Iniesta ovat hyvin pieni osa La Masian tuottamista pelaajista. Kysymys kuuluu, mitä Barcelonalle tapahtuu, kun he eivät enää ole [Lionel] Messin apuna.

Väitteidensä tueksi Martino huomautti Barcelonan voittaneen viime kaudella Espanjan ligan ja Mestareiden liigan entisestä huomattavasti poikkeavalla pelityylillä.

– Kysymys ei ole pelien voittamisesta. Viime kaudella Barca voitti kaiken pelaten täysin eri tavalla.

Martinon esiin nostamista pelaajista Xavi on jo jättänyt paikkansa Barcelona-keskikentällä siirryttyään pelaamaan Qatariin viime kesänä.