© Kuva: Getty Images

Hollo vs Lukijat: ”Arsenal taisteli fantastisesti – silti kotona pahasti pataan”

Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jalkapallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Plussaa:

– Arsenal oli organisoinut puolustuspelinsä tänään tismalleen niin kuin Barcelonaa vastaan pitää. Kun Barcan superyksilöt pääsivät 25 metrin etäisyydelle maalista, Arsenal pystyi huikean hienosti tukkimaan kaikki linjat laukauksille ja syötöille. Videoita oli kelailtu.

– Etenkin Per Mertesacker ja Nacho Monreal löivät kroppaa likoon omalla alueella huikealla tavalla; kuin jokainen tilanne olisi ollut viimeinen. Myös yleensä ihan toiseen suuntaan kentällä operoivat Alexis Sanchez ja jopa Olivier Giroud puolustivat valtavalla raivolla. Tämä tosin hiukan näkyi illan maineteoissa hyökkäyspäässä.

– Mutta kuten niin usein, tämä taktiikka kesti tänäänkin vain 71. minuuttia.

– Ja sieltä se Barcelonan maali sitten tuli, joka tappoi käytännössä otteluparin. Ja kuinka ollakaan, maalin värkkäsi superkolmikko Luis Suarez, Neymar, Leo Messi. Juuri ennen maalia Arsenalilla oli todella vahva veto päällä, mutta juuri tällainen Barcelona on parhaimmillaan. Ja myöhemmin vielä Messi tappoi pelin lopullisesti rankkarimaalillaan.

– Arsenalilla oli ottelussa jopa enemmän tekopaikkoja kuin Barcalla, se olisi voinut tehdä parikin maalia. Mutta kun se yksi paikka Barcalle tuli, ei Messi erehtynyt. Arsenalin pelaajat sen sijaan erehtyivät paikoistaan. Mutta näin se menee: supermiehet ovat supermiehiä ja hemmetin hyvät ”vain” hemmetin hyviä. Eroa ei paljon ole, mutta juuri sen ratkaisevan verran. Tavallaan masentavaa, mutta samalla oikeudenmukaista.