© Kuva: Getty Images

Hollo vs Lukijat: ”Hemmetti vieköön, Leicester voittaa Valioliigan”

Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko urheilusta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa sekä oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu.

Plussaa:

– Ei sille mitään mahda, mutta hemmetti vieköön, kyllä Leicester taitaa sittenkin voittaa Valioliigan mestaruuden. Tai siis sehän olisi pelkästään positiivista. Suuret seurat ovat dominoineet Valioliigaa iäisyyden, nyt puhaltaa ainakin yksi uusi tuuli. Tämän päivän 3-1-vierasvoitto Manchester Citystä oli aivan uskomaton suoritus joukkueelta, joka näyttää venyvän parhaimpaansa illasta toiseen.

– Vuodenvaihteessa puhuttiin siitä, että Leicesterin kupla puhkeaa keväällä, kun eteen tulevat kovimmat vastustajat. Kuinkas kävi? Voitto Chelseasta, tasapeli ja voitto pahimman kilpailijan Manchester Cityn kanssa, voitto Liverpoolista, voitto Tottenhamista. Se siitä kuplasta.

– Jäljellä on 13 liigapeliä, huippuseuroista vielä viikon päästä Arsenal vieraissa, sitten huhti-toukokuun vaihteessa ManU ja Chelsea vieraissa. Tämän päivän voitto Manchester Citystä vei joukkueen jo kuuden pisteen karkumatkalle Cityyn verrattuna. Nyt se on viimeinkin uskottava, että Leicester ei taida tällä kaudella hyytyä.

– Hauska yksityiskohta oli se, että Robert Huth teki tänään kaksi maalia. Romuluinen saksalaiskonkari on tunnettu kaikesta muusta kuin maalinteosta. Hän on tehnyt edellisen kolmen vuoden aikana yhtä monta maalia kuin tänään! Se on hyvä esimerkki siitä, mikä on tilanne Leicesterissä tällä hetkellä; kun onnistumisia tulee, se ruokkii joka ikisen pelaajan itseluottamusta ja jopa Robert Huthin kaksi maalia vieraissa Manchester Cityä vastaan on mahdollista. Vaikka sen ei pitäisi kaiken järjen mukaan olla mitenkään mahdollista.

 

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!