Kiina noussut hetkessä seurajalkapallon supervallaksi – hurjia siirtokorvauksia solkenaan!

© Kuva: Getty Images

Kiinan pääsarjan superliigan seurat ovat käyttäneet kuluvan siirtoikkunansa aikana, joka on auki helmikuun 26. päivään asti, jo 199,5 miljoonaa puntaa (n. 258,9 miljoonaa euroa) siirtosummiin.

Tämä on suurin talven siirtoikkunoissa käytetty määrä kaikki sarjat mukaan lukien.

Kiinan pääsarjaseurat ovat kymmenen päivän sisään rikkoneet sarjan siirtoennätyksen kolmesti. Uusin siirtoennätys on Jiangsu Suningin maksama reilun 38 miljoonan punnan (n 50 milj. euroa) korvaus Shakhtar Donetskille Valioliiga-seurojenkin havittelemasta Alex Teixeirasta. Brassikärki ampui seuralle alkukaudesta 22 maalia 15 sarjapeliin, plus neljä maalia Mestarien liigassa.

Kiinan pääsarjan otsikoihin nosti sama seura reilu viikko sitten, kun se maksoi Chelsealle Ramiresista 25 miljoonaa puntaa (n. 32,5 milj. euroa). Välillä Guangzhou Evergrande ehti hankkia kolumbialaiskärjen Jackson Martinezin Atletico Madridista noin 40 miljoonalla eurolla (n. 31 milj. puntaa)  ennen kuin siirtoennätys palautui Teixeiran hankinnan myötä taas Jiangsu Suningille. Pelkästään yllä mainittu kolmikko maksoi siis yhteensä jo 122 miljoonaa euroa.

Euroopassa eniten pelaajasiirtoihin käyttivät tammikuun siirtoikkunassa Valioliiga-seurat, joiden yhteenlaskettujen siirtojen arvo oli 175 miljoonaa puntaa eli noin 227 miljoonaa euroa. Valioliigan ykköshankinta tammikuussa oli Stoke Cityn 18,3 miljoonan punnalla (n. 24 milj. euroa) hankkima FC Porton Giannelli Imbula.

Valioliiga-seuroja on syytelty ylihintaisten siirtosummien maksamisesta, mutta nyt heidän toiminta näyttää kiinalaisten mellastuksen keskellä vaatimattomalta.

Lähteet: Transfermarkt-sivusto ja BBC Sport.