© Kuva: Getty Images

Kuinka käy Jose Mourinhon: Kohun saattelemana potkittu ex-lääkäri vaatii oikeutta

Jose Mourinhon Chelseasta pois ajama ex-lääkäri Eva Carneiro jatkaa oikeudenkäyntiä portugalilaisluotsia sekä Chelseaa vastaan, kertoo The Times.

Yleisön suosiossa ollut Carneiro joutui Mourinhon hyllyttämäksi alkukaudella, kun portugalilainen tulistui lääkärin ratkaisuun juosta kentälle hoitamaan kolhun saanutta Eden Hazardia. Chelsea haki Swanseaa vastaan pelatun ottelun viime hetkillä voittomaalia vimmatusti, ja Mourinhon mielestä lääkärin kentälle meno oli tarpeetonta ja aikaa kuluttavaa.

Carneiro vaatii nyt oikeusteitse korvausta hyllyttämisestään ja syyttää Mourinhoa sukupuolisyrjinnästä.

Oikeutta käydään seuraavan kerran maaliskuun seitsemäntenä päivänä yksityisessä kuulemisessa, jossa tavoitteena on osapuolten välinen sopimusratkaisu. Viimeksi sovittelua haettiin tammikuussa, mutta osapuolet eivät päässeet sopimukseen.

Mikäli sopimusratkaisuun ei edelleenkään päästä, jatkuu käsittely kesällä julkisessa oikeusistuimessa, mitä Chelsea ja Mourinho halunnee välttää. Julkisessa oikeusistuimessa kaikki asiaa koskevat dokumentit tulisivat julkisiksi.

Aiemmin Carneiron väittämää sukupuolisyrjintää käsitellyt Englannin jalkapalloliitto ei katsonut Mourinhon syyllistyneen syrjintään. Liitto sai ratkaisustaan kuitenkin paljon kritiikkiä, sillä tapausta tutkiessaan se ei vaivautunut kuulemaan Carneiroa ollenkaan päätöstä tehdessään.

Jose Mourinhon pesti Chelseassa päättyi irtisanomiseen vuodenvaihteessa.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!