© Kuva: Getty Images

Kultainen Kenkä -kisa äärimmäisen tasainen – Meneekö voitto Portugaliin?

Euroopan kovin maalitykki palkitaan vuosittain Kultaisella Kengällä. Eri maiden sarjat on painotettu kertoimilla, jotta tasoerojen vaihtelua saadaan kuriin.

Esimerkiksi Englannin, Espanjan, Saksan, Ranskan ja Italian pääsarjojen maalit saavat kahden kertoimen ja näiden sarjojen suurimmat tähdet porskuttavat odotetusti myös Kultainen Kenkä -kisan kärjessä.

Viikonloppuna maalin Barcelonalle 2-1-voitossa Las Palmasia vastaa tehnyt Luis Suarez on vahvimmin kiinni Kultaisessa Kengässä, kun miehen maalisaldo La Ligassa näyttää nyt jo 25 osumaa (50 pistettä).

Benfican konkarikärki yllättäjänä

Kakkosena ovat 24 maalia (48 p.) Serie A:ssa Napolille tehnyt Gonzalo Higuin, sekä Portugalin liigassa  yhtä monta osumaa Benficalle tehnyt 31-vuotias brassikärki Jonas. Portugalin liigan pistekerroin on niin ikään 2,0.

Higuainilla on paikka kohentaa asemiaan maanantaina, kun Napoli isännöi AC Milania.

Kärkipään täydentävät 23 maalia (46 p.) kaudella ja kaksi viikonloppuna tehnyt Zlatan Ibrahimovic sekä 22 osumaan (44 p.) yltäneet Cristiano Ronaldo ja Robert Lewandowski, jotka molemmat tekivät maalin mieheen viikonloppuna.

Sitä seuraavana on Dortmundille 21 maalia (42 p.) tehnyt Pierre-Emerick Aubameyang.

Viime vuonna palkinnon pokkasi Ronaldo, joka teki 46 maalia (96 p.) La Ligassa. Hän on voittanut palkinnon neljästi, kun kova haastaja Lionel Messi on voittanut palkinnon kolmesti.