© Kuva: Juha Tamminen

PK-35 Vantaan kapteenille jatkodiili – ”Olemme ottaneet askeleen ammattimaisempaan suuntaan”

PK-35 Vantaa on solminut kauden 2016 kattavan jatkosopimuksen monivuotisen kapteeninsa Kim Raimin kanssa.

Topparina pelaava Raimi on pitkän linjan PK-35-pelaaja, sillä hän on edustanut seuraa yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien. Viime syksynä kapteeni johdatti joukkonsa vihdoin Veikkausliigaan.

30-vuotias Raimi on Punamustien nykyjoukkueesta ainoa, joka on edustanut seuraa kaikkina Myyrmäessä pelattuina kausina. Lisäksi Raimi kantoi punamustaa pelipaitaa neljän kauden ajan jo vuosina 2003-2006 noustuaan PK-35:n junioreista edustusjoukkueeseen. Aikuistasolla Raimi on edustanut sopimuspelaajana PK-35:n lisäksi vain FC Viikinkejä kahden kauden ajan.

Raimi on pelannut Punamustien paidassa yhteensä 185 sarjaottelua, joissa hän on iskenyt 13 maalia. Topparin iskemien maalien erikoisuutena mainittakoon, että osumista kolme syntyi samassa ottelussa FC Viikinkien verkkoon. Kaikkiaan Raimi on pelannut seuran väreissä jo yli 200 ottelua.

Viime kaudella Raimi kärsi loukkaantumisista, mutta kuntoutui juuri ajoissa syksyn ratkaisupeleihin. Kapteenin panos oli merkittävä, kun PK-35 Vantaa pelasi kauden ratkaisuhetkillä kolme ottelua päästämättä maaliakaan. Raimin tuuletukset Kotkassa nousukarsinnan toisen osaottelun jälkeen kertoivat, että pitkästä työstä saatu palkinto maistui hyvälle.

Raimi johdattaa Punamustat liigaan

Raimi oli tyytyväinen allekirjoitettuaan jatkosopimuksen pitkään edustamansa seuran kanssa. Hänen mukaansa nimenomaan Punamustien paidassa jatkaminen on erityistä.

– Nyt on loistavat fiilikset. Olen pelannut täällä niin monta vuotta ja viime kaudella saavutimme vihdoin nousun. Jos pitäisi valita joukkue, jossa pelaisin mieluiten Veikkausliigaa, on se ilman muuta juuri PK-35 Vantaa, Raimi totesi.

Monivuotinen kapteeni uskoo, että PK-35 Vantaalla on hyvät mahdollisuudet pärjätä myös Veikkausliigassa. Raimin mukaan joukkue lähtee myös pääsarjassa tavoittelemaan hyviä sijoituksia.

– On kiva päästä mittaamaan Suomen parhaiden tasoa sellaisessa joukkueessa, jossa olen pelannut jo pitkään. Luotto joukkueeseen on todella kova. Emme missään tapauksessa lähde vain haistelemaan tunnelmaa, vaan pyrimme olemaan valmiina heti ensimmäisestä potkusta lähtien.

– Lähdemme ilman muuta pärjäämään. Tässä vaiheessa on turhaa vielä huudella mitään sijoituksista, mutta jos pystymme suorittamaan tasaisemmin kuin viime kaudella, uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet sarjataulukon paremmalle puoliskolle. Se edellyttää kuitenkin sitä, että joukkue kasvaa kauden aikana samalla tavalla kuin viime vuonna, Raimi arvioi.

Raimi on ollut mukana kaikkien Myyrmäessä pelattujen kausien ajan, joten hän on nähnyt ja kokenut seuran paidassa paljon. Hänen mukaansa PK-35 Vantaan toiminta on kehittynyt, joten nousu Veikkausliigan oli seurausta hyvin tehdystä työstä.

– Olen nähnyt kaikennäköistä. Viime kaudella menimme valmennuksessa ja vaatimustasossa askeleen eteenpäin. Pre-seasonin perusteella voin sanoa, että nyt olemme ottaneet jälleen askeleen ammattimaisempaan suuntaan. Sen myötä pyrimme saamaan myös parempia tuloksia.

Lähde: PK-35 Vantaan verkkosivut.