Saksalaistähteä aikanaan rumasti taklanneen kohuväite: ”Jotkut Saksan maajoukkuepelaajat kiittivät minua”

© Kuva: Getty Images

Portsmouthissa pelannut Kevin-Prince Boateng taklasi Chelsean Michael Ballackia rumasti kevään 2010 FA Cupin finaalissa. Saksalaispelaaja sai tilanteesta nilkkavamman, joka esti miehen pelaamisen vuoden 2010 MM-kisoissa.

Ballackhan oli kesällä 2002 isossa roolissa yhdessä Oliver Kahnin kanssa Saksan edetessä MM-hopealle. Keskikenttämies ei siis saanut mahdollisuutta tavoitella revanssia ja kruunua uralleen kesällä 2010.

Boateng kertoo nyt omaelämäkerrassaan lisää tilanteesta ja sitä edeltäneistä – ja seuranneista – tapahtumista.

– Ottelun ainana Ballack läpsäytti minua. Erotuomari Chris Foy ei nähnyt sitä. Ottelun jälkeisinä päivinä monet väittivät, että harkitsin taklaustani etukäteen, koska halusin, että hän ei pääse pelaamaan MM-kisoissa. He ovat tyhmiä eivätkä ole koskaan pelanneet jalkapalloa.

– Jokaisessa ottelussa on tuollaisia tilanteita. Siinä tilanteessa kukaan ei ajattele MM-kisoja. Hän jätti kentän, ja minä sain keltaisen kortin. Minun osaltani se oli siinä.

Nykyään ammattikseen AC Milanissa pelaava Boateng yllättää kuitenkin kertomalla joidenkin saksalaispelaajien reaktioista Ballackin loukkaantumiseen.

– Ironisinta on, että jotkut Saksan maajoukkuepelaajat kiittivät minua. Hän ei ollut kovin pidetty joukkueensa keskuudessa. Kukaan ei ollut tyytyväinen, että hän ei päässyt pelaamaan MM-kisoissa – en minäkään. Jotkut olivat kuitenkin sitä mieltä, että he pelaisivat paremmin ilman häntä.

Lähde: Gazzetta dello Sport


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.