Unohtakaa Messi ja Ronaldo – Tässä on Mestarien liigan tehokkain pelaaja

Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi valtaavat yleensä otsikot maalisaldoillaaan, mutta tämän kauden tehokkaimman futarin tittelin ottanee Kalifa Coulibaly.

Jatkopeleihinkin Mestarien liigassa edenneen Gentin kärkimies on nimittäin pelannut tällä kaudellavirallisesti vain 14 minuuttia kilpailussa, mutta onnistunut kuitenkin peräti kahdesti maalinteossa.

Gent avasi pudotuspelinsä keskiviikkona 2-3-kotitappiolla Wolfsburgia vastaan. Coulibaly päästettiin irti 80. minuutilla ja mies täyräytti joukkueen jatkotoiveisiin kipinän laittaneen 2-3-kavennusmaalin 89. minuutilla. Wolfsburgin maaleista Julian Draxler teki kaksi.

Malilaiskärki Coulibaly on päässyt kentälle neljässä muussakin Mestarien liigan pelissä tällä kaudella, mutta kussakin miehen tilille kirjattiin vain yksi peliminuutti. Epävirallisesti minuutteja on hieman enemmän, koska lisäaikaminuutteja ei kirjata tilastoihin.

Kauden ensimmäisen euromaalinsa hän teki marraskuun lopun Lyon-voitossa 95. minuutilla, kun oli päässyt kentälle juuri lisäajan vaihtuessa. Kyseessä oli 2-1-voittomaali. Gent voitti lohkovaiheessa kolme viimeistä peliään ja eteni jatkoon keräämällä yhteensä kymmenen pistettä.