© Kuva: Getty Images

Valioliigan kriisiseuran luotsi: ”En uskonut tämän työn olevan näin vaikeaa”

Valioliigan jumbona koko kauden olleen Aston Villan peräsimeen marraskuussa Tim Sherwoodin potkujen jälkeen tullut Rami Garde kertoo odottaneensa työnsä olevan helpompaa.

Birminghamilaisseura on voittanut tällä kaudella vain kolmesti liigassa ja eroa selville vesille on kahdeksan pistettä 12 kierrosta ennen loppua. Loppukaudelle ei lupaa hyvää, kun edellisellä kierroksella joukkue taipui Liverpoolille 0-6-lukemin.

Garde ei yhdy seuran entisen omistajan Doug Ellisin äskettäin esitettyyn väitteeseen siitä, että joukkue on jo varma putoajia.

– Vaikeaa tulee olemaan, mutta en ole tullut tänne kuuntelemaan kritiikkiä ja häviämään otteluita. En tietenkään voi paeta vastuutani tilanteesta ja lähteä vain kalppimaan – en ole sellainen persoona. Kun otin pestin vastaan, tilanne oli jo vaikea, vaikeampi kuin osasin odottaa, Gardea siteerattiin Soccerway-sivustolla.

– Niin pitkään kuin meillä on pienenkin mahdollisuus säilyä, en aio luovuttaa. Minun työni on itse uskoa ja auttaa pelaajiani uskomaan siihen, että edessämme on vielä tukku hyviä pelejä.

Pelaajien sitoutumisessa haasteita

Garde harmittelee sitä, että seura ei tammikuussa pystynyt vahvistamaan rivejään. Materiaali on kapea.

– Emme pysty tekemään radikaaleja muutoksia näin vähillä pelaajilla, mutta joskus muutoksessa on kyse vain taistelusta ja tahdosta. Voin sanoa, etten näe jokaiselta pelaajalta sitoutumista harjoituksissa. Jos minulla olisi laajempi arsenaali pelaajia, voisin reagoida siihen, mutta siihen ei ole mahdollisuutta.

– Nyt minun tehtäväni on luoda oikeanlaisia harjoituksia ja saada pelaajat sitoutumaan yhteiseen tavoitteeseen.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!