© Kuva: Pekka Mäntylä

Veikkausliigan hallitseva mestari SJK hankki La Liga -joukkueen akatemian kasvatin

Veikkausliigan hallitseva mestari Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen senegalilaislähtöisen keskuspuolustaja El-Hadji Gana Kanen kanssa.

20-vuotias, entinen Espanjan RCD Mallorcan akatemiapelaaja, oli SJK:n testissä parin viikon ajan, pelasi kolmessa Liigacup-ottelussa ja vakuutti joukkueenjohdon kyvyistään. Sopimuksessa on myös optiot tulevista vuosista.

– Olen erittäin iloinen tehtyäni tämän sopimuksen. Olen vielä nuori pelaaja ja haluan kehittyä edelleen. Mielestäni tämä on siihen paras paikka, El-Hadji Kane sopimustaan SJK:n verkkosivuilla.

– Ensi kaudelle meillä on vain yksi tavoite, sillä olemme jo mestarijoukkue, haluamme voittaa mestaruuden uudelleen, vastaa Kane tavoitteista kysyttäessä.

SJK:n valmentaja Simo Valakari uskoo El-Hadji Kanen kehityspotentiaaliin.

– Kane on pallollinen toppari, joka pystyy avaamaan peliä. Puolustussuuntaan erittäin urheilullinen pelaaja ja hän lukee molempiin suuntiin hyvin peliä. Kuitenkin vielä pelaajana tietyllä tavalla kokematon, mutta erittäin kehityskelpoinen pelaaja, Valakari luonnehti.

Kane saapui takaisin Seinäjoelle maanantaina ja liittyy harjoitusvahvuuteen samantien. Hän on mukana, kun SJK kohtaa ensi lauantaina Liigacupin viimeisessä lohkovaiheen ottelussa RoPS:n.

Kane pelasi kuluvalla kaudella Ferriolensen joukkueessa Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. RCD Mallorcan akatemiaan pakki siirtyi jo seitsemänvuotiaana ja pelasi akatemiassa liki 13 vuotta.