© Kuva: Pekka Mäntylä

FC Interille kaksi ulkomaan vahvistusta – vankkaa kokemusta maajoukkueista

FC Inter vahvisti verkkosivuillaan solmineensa kaksi uutta pelaajasopimusta keskikenttäpelaaja Marios Nikolaoun ja laitapuolustaja Adama Tambouran kanssa. Molempien pelaajien sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Keskikentän keskellä parhaiten viihtyvä 32-vuotias Marios Nikolaou pelasi Kyproksen avauskokoonpanossa päättyneiden EM-karsintojen kaikissa kymmenessä ottelussa. Yhteensä Nikolaou on pelannut urallaan 43 maaottelua.

Seurajoukkuetasolla Nikolaoun edellinen seura on Kreikan pääsarjan Levadiakos, jonka riveissä hän ehti pelata kuluvalla kaudella 15 liigaottelussa ennen sopimuksen purkamista tammikuun lopussa.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli tyytyväinen kokeneen kyproslaisen allekirjoitettua sopimuksen.

– Olen saanut Mariosista varsin ammattimaisen vaikutelman. Meidän materiaalimme on ollut talven otteluissa melko kapea erityisesti keskikentän osalta ja sen vahvistaminen oli ykkösprioriteettimme kauden alun lähestyessä, Dragtsma kommentoi Interin verkkosivuilla.

Toinen uusi pelaaja on Malin A-maajoukkueessa kaikkiaan 79 kertaa esiintynyt 30-vuotias Adama Tamboura. Afrikan mestaruuskilpailuissa yhteensä 20 kertaa viidessä eri lopputurnauksessa pelanneen puolustajan paras saavutus Malin kanssa on turnauksen kolmas tila vuodelta 2013.

Tambouralla on aiempaa kokemusta pohjoismaisista pääsarjoista yhteensä seitsemän kauden ajan, sillä hän siirtyi kotimaastaan ruotsalaiseen Helsingborgiin jo vuonna 2007. Ruotsin lisäksi Tamboura on pelannut Ranskassa Metzissä ja Tanskassa Randersissa ja Hobrossa.

– Vasenjalkaisena pelaajana hän antaa lisää mahdollisuuksia joukkueemme pelaamiseen. Hän on moderni laitapuolustaja, joka pystyy myös tukemaan hyökkäyksiä, Inter-luotsi kertoo.

Veikkausliigan kausi käynnistyy toinen päivä huhtikuuta.