Kaksi Ugandasta kotoisin olevaa pelaajaa huhuillaan Veikkausliigaan.

Kawowo Sportsin mukaan Geofrey ”Baba” Kizito ja Yunus Sentamu olisivat jo suostuneet liigaseurojen sopimusehtoihin. Kizito on yhdistetty HJK:hon ja Sentamu Ilvekseen.

Sentamun nimi ei ole ainakaan ensimmäistä kertaa esillä, sillä miehen tiedot löytyvät yhä Veikkausliiga.comista tamperelaisseuran tämän vuoden Liigacupin tiedoista. Yhtään Liigacup-mittelöä ugandalaishyökkääjä ei ole ehtinyt merkkauttamaan. Viimeksi Sentamu on pelannut Tunisiassa CS Safienissä.

Kizito haki äskettäin kontrahtia Espanjasta Malagasta, mutta testijakso ei johtanut diiliin. Lähteen mukaan keskikentällä viihtyvä Kizito on operoinut viime viikot viisuminsa, työlupansa ja muiden paperiasioidensa kanssa. Viimeksi Kizito on pelannut Vietnamissa Than Quang Ninhissä.