Pystyykö Barcelona rikkomaan liki mahdottomalta tuntuvan ennätyksen?

© Kuva: Getty Images

FC Barcelonalla on mahdollisuus laittaa uusiksi seuraennätys ja Espanjan liigan ennätys koko kaudella kerätyissä pisteissä.

Tällä hetkellä jo 34 perättäistä tappiotonta ottelua pelannut katalaaniseura saavuttaisi 102 pistettä, mikäli se kykenisi voittamaan kaikki jäljellä olevat 12 otteluaan.

Barcelonan valmentaja Luis Enrique kertoo olevansa vakuuttunut joukkueensa vielä menettävän pisteitä, mutta mikäli luotsi erehtyisi, tulisi Barca rikkomaan oman ennätyksensä kaudelta 2012–2013, jolloin katalaaneja luotsasi nyttemmin edesmennyt Tito Vilanova. Kyseisellä kaudella Barcelona saavutti Espanjan liigan ennätyksen 100 pistettä, jonka se jakaa vuotta aiemmin 100 pisteeseen yltäneen Real Madridin kanssa.

Voittamalla kaikki jäljellä olevat pelinsä Barcelona rikkoisi myös oman perättäisten voittojensa ennätyksen, tällä hetkellä Pep Guardiolan 16 voittoa. Seuralla on 9 voittoa takanaan, joten täydellinen onnistuminen lopuista otteluista nostaisi perättäisten voittojen määrän 21 otteluun.

Kenties suurin este Blaugranan uudelle ennätykselle koittaa 2. päivä huhtikuuta, kun Real Madrid matkaa Barcelonan vieraaksi La Ligassa.