© Kuva: Joonas Hepola

14-vuotiaana Ykkösessä debytoinut pelaaja AC Ouluun – ”Potentiaalinen”

Kaudella 2011 PoPan riveissä Ykkösessä 14-vuotiaana debytoinut Niilo Hautala on tehnyt sopimuksen AC Oulun kanssa. Urallaan aiemmin keskikentällä pelanneelle Hautalalle suunnitellaan Oulussa roolia puolustuksessa.

Kausina 2012-2014 Hautala pelasi Kakkosessa Pallo-Iirojen riveissä. Viime kauden mies vietti Stahre Akatemiassa Vöyrillä ja pelasi samalla Norrvalla FF:ssä Keski-Pohjanmaan Kolmosessa.

– Niilo taistelee meillä tosissaan oikean laitapuolustajan paikasta ensi kaudella. Tarvitsisimme Niilon kaltaisia pelaajia lisää, jotka muuttavat luontaisesti Ouluun, esimerkiksi juuri opiskelemaan tai töihin. Hän on ollut meillä mukana vain kahdessa harjoitusottelussa, mutta näin heti että kyseessä on potentiaalinen pelajaa. Niilo on pelannut ikäisekseen jo paljon miesten pelejä, joten siitä opittu kovuus näkyy pelityylissä, kommentoi AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen seuran verkkosivuilla.