© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:lle sopimus lupaavan hyökkääjän kanssa – ”Röyhkeä ja maaliahne pelaaja”

Helsingin IFK ja Ruotsin Allsvenskanissa pelaava AIK ovat sopineet 18-vuotiaan laitahyökkääjän Rickson Mansiaminan siirtymisestä lainasopimuksella HIFK:n riveihin.

HIFK kohtaa torstaina kauden ensimmäisessä kotiottelussaan FC Interin. Mansiaminan pelaaminen ottelussa on vielä epävarmaa pelilupa-asioiden takia.

– Rickson on röyhkeä ja maaliahne pelaaja, joka on hyökkäyssuuntaan erinomainen yhdellä yhtä vastaan -tilanteissa. Hänellä on kyky hallita palloa kovassa vauhdissa. Rickson tuo meille monipuolisuutta laidalle, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran verkkosivuilla.

– Rickson on erinomainen vahvistus joukkueellemme. Mies on siinä iässä, että tarvitsee säännöllistä peliaikaa ja me pystymme sitä hänelle tarjoamaan. Haluamme kehittää hänestä vieläkin paremman pelaajan AIK:lle. Tämä on ensi askelia seurojen väliselle pelaajayhteistyölle, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä puolestaan sanoo.

Mansiamina ottaa HIFK:ssa käyttöönsä pelinumeron 20.