Kuuma kysymys: Mitä teknisiä apuvälineitä haluaisit futistuomareille?

Jalkapallossa on oltu konservatiivisia teknisten uudistusten suhteen, joilla voisi vähentää inhimillisiä tuomarivirheitä. Tuorein uudistus on maalikamera-järjestelmä, joilla teknisesti vahvistetaan maalitilanteessa se, onko pallo todellakin ylittänyt maaliviivan. Tällaiset järjestelmät ovat käytössä jo mm. Valioliigassa ja Bundesliigassa.

Erotuomarivirheet nousivat jalkapallokeskusteluun taas keskiviikkona, kun Atletico Madridin ja Barcelonan välisessä Mestarien liigan ottelussa jälkimmäiseltä joukkueelta jäi rangaistuspotku saamatta ottelun lopussa. Maali siitä olisi vienyt ottelun jatkoajalle.

Tilanteessa pallo osui Atleticon puolustajan käteen ja tuomari tuomitsi vapaapotkun rangaistusalueen tuntumasta. Hidastuksesta näkyi, että pallo osui käteen alueen sisällä Tällaisen tilanteen oikeellisuus olisi voitu tarkistaa suhteellisen sujuvasti vaikkapa videotuomarin avulla.

Millaisiin tilanteisiin ylipäätään kaipaisit teknisiä apuvälineitä erotuomarille, jotta tuomiot menisivät oikein? Vai onko nykytilanne hyvä, missä inhimilliset virheet – myös tuomarien osalta – ovat osa peliä?