Vastustajan kärkimies syyttää tuomaria Leicesterin suosimisesta: ”Hän halusi tasoittaa puntit”

West Ham oli napata täydet pisteet Leicesterin vieraana, kun joukkue nousi avausmaalin tehneen Jamies Vardyn ulosajon jälkeen rinnalle ja 2-1-johtoon vain minuutteja ennen päätösvihellystä.

Lopussa kuitenkin erotuomari Jon Moss antoi Leicesterille rankkarin, mistä syntyi 2-2-tasoitus. West Ham -kärki Andy Carroll näki tuomari pyrkineen hyvittämään Leicesterille sitä, että oli aiemmin tuominnut West Hamille rankkarin.

Carroll itse ampui rankkarista 1-1-tasoituksen 84. minuutilla ja joukkuekaveri vei lontoolaiset jo johtoon välillä, mutta Leicester tasoitti lisäajan viidennellä minuutilla, ja sai arvokkaan pisteen mestaruustaistoon.

– Pari tuomarin päätöstä eivät olleet parhaimmasta päästä ja niiden ansiosta Leicester sai tasapelin, Carroll kommentoi suorasukaisesti BBC Sportille.

– Olen yllättänyt siitä, ettemme saaneet rankkaria jo aiemmin ja lopussa jäi tunne, että hän halusi tasoittaa puntit [rankkarien suhteen].

Carrollin aiheuttamassa rankkarissa erotuomari katsoi englantilaiskärjen rikkoneen vastustajan Jeffrey Schulppia.

– Hän vain yritti juosta minua päin, Carroll kertasi tilannetta omasta näkökulmasta.

West Ham -puolustaja Winston Reid komppasi Carrollia kritiikissä, mutta mainitsi myös omiensa pettäneen.

– Jälleen kerran emme pystyneet ylläpitämään johtoamme. Tämä on kolmas neljäs kerta jo putkeen. Olemme pettyneitä, mutta ottelussa oli myös surkeita tuomioita.

Päivän muissa peleissä Liverpool voitti Bournemouthin 2-1-lukemin vieraissa ja Arsenal jäi kotonaan 1-1-tasapeliin Crystal Palacen kanssa.

Leicester johtaa sarjaa nyt kahdeksalla pisteellä ennen Tottenhamia, Manchester Cityyn ja Arsenaliin matkaa on jo 13 pistettä. Leicester pelaa enää neljä peliä, takaa-ajajat viisi.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!