© Kuva: Juha Tamminen

Futissivusto muodosti Kosovon fantasiajoukkueen – mukana Huuhkajien avainpelaaja!

Goal-sivusto on heittänyt ilmoille fantasia-joukkueen juuri UEFA:n jäsenyyden saaneen Kosovon osalta.

Nämä pelaajat ovat muiden maiden maajoukkuemiehiä, joilla on juuria Kosovossa, ja voivat – ainakin teoriassa – siirtyä Kosovoa maajoukkuepaitaan. BBC Sportin mukaan FIFA:n odotetaan mahdollistavan maajoukkueen vaihdon, jos kosovolaispelaaja on valinnut aiemmin edustusmaakseen muun maan, koska Kosovo ei ollut itsenäinen.

Mukana on monia tunnettuja pelaajia, mm. Huuhkajien Perparim Hetemaj. Muita suurelle yleisölle tuttuja nimiä lienevät etenkin Sveitsin maajoukkuetta edustava Xherdan Shaqiri ja ManU:n Adnan Januzaj, joka valitsi edustusmaakseen Belgian.

Kosovo hakee nyt FIFA:lta mahdollisuutta osallistua MM-karsintaan. Myös EM-karsinnoissa jo pelannut Gibraltar on vastaavissa puuhissa. Jos maat valitaan mukaan syksyllä alkaviin karsintoihin, liittyy toinen maista Suomen lohkoon.