© Kuva: Juha Tamminen

Suosittiinko HJK:ta Stadin derbyssä? – Tuomari näki selvän rikkeen mutta ei antanut punaista korttia

HJK vei eilen Stadin derbyn nimiinsä Alfredo Morelosin ja Nnamdi ”Odu” Oduamadin maaleilla 2–1. HIFK:n maalista vastasi Esa Terävä. Derbylle löytyi voittaja nyt ensimmäistä kertaa, sillä viime kaudella kaikki HJK:n ja HIFK:n kohtaamiset päättyivät tasapeliin.

Noin puoli tuntia ennen ottelun loppua nähtiin pienoinen välienselvittely HJK:n maalintekijän Odun ja HIFK:n Xhevdet Gelan välillä, josta sääntöjen puitteissa olisi voitu helposti määrätä Klubi-pelaajalle punainen kortti.

Tilanteessa Gela rikkoi Odua, ja tuomari antoi HJK:lle vapaapotkun. Tuomarin vihellyksestä suuttunut HIFK-pelaaja purnasi tuomiota erotuomarille sekä rikkomalleen Odulle.

Pelaajien tulisen sananvaihdon päätteeksi HJK-pelaaja näytti Gelalle keskisormea, ja tuomari rankaisi häntä keltaisen kortin arvoisesti.

Tapauksesta uutisoinut Ilta-Sanomat kertoo, että jalkapallosääntöjen mukaan keskisormen näyttämisestä tulisi antaa pelaajalle aina punainen kortti.

Tällainen tapaus nähtiin esimerkiksi Brasilian liigassa vuosi sitten keväällä, kun Internacionalin pelaaja Fabricio ajettiin ulos keskisormen näyttämisestä. Brasilialainen näytti keskisormea yleisölle, mutta säännöt pätevät samalla tavalla huolimatta siitä, kenelle keskisormea kentällä näyttää.

Mikäli Odu olisi saanut tempustaan punaisen kortin torstaina Stadin derbyssä, olisi HIFK päässyt hakemaan tasoitusta viimeisen puolen tunnin ajaksi yhden miehen ylivoimalla. Ottelun erotuomari päätyi tuomiossaan kuitenkin vain keltaiseen korttiin, joten HIFK-fanien kohtaloksi jää odottaa revanssia joukkueiden seuraavasta kohtaamisesta.

Seuraava Stadin derby pelataan 10.8, jolloin kotijoukkueena on HIFK.