© Kuva: Getty Images

Dimitri Payet ratkaisi voiton Ranskalle uskomattomalla laukauksella – heti kisojen upein maali?

Jalkapallon EM-kisat saatiin vihdoin käyntiin, kun isäntämaa Ranska kohtasi Romanian A-lohkon ottelussa. Avausottelussa saatettiin nähdä heti turnauksen upein maali.

Ranskan tähdeksi nousi West Ham Unitedissa upean kauden pelannut Dimitri Payet, joka ampui todella upealla laukauksella Ranskan 2-1-voittoon. Payet ampui noin 20 metristä hurjan laukauksen suoraan vasempaan ylänurkkaan ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla.

Payet otettiin lähes heti maalin jälkeen vaihtoon ja ottelun sankari oli hyvin liikuttuneena vaihtoon kävellessään.

Romania ei nöyristellyt ennakkosuosikkia vastaan. Keltapaitainen vierasjoukkue järjesti heti ottelun alussa todella hyvän maalipaikan. Pallo ajautui kulmatilanteesta Bogdan Stanculle, jonka viimeistely-yritys hieman epäonnistui ja Hugo Lloris venyi torjuntaan.

Ranska sai myös pian oman mahdollisuutensa. Atlético Madridin hyökkäjä Antoine Griezmann puski pallon tolppaan 14. minuutilla. Ensimmäisellä puoliajalla ei silti osumia nähty.

Toiselle puoliajalle Romania tuli vahvasti. Ranska otti kuitenkin hiljalleen ottelun hallintaansa.

Kisojen avausmaali nähtiin 57. minuutilla. Ranskalaisfanien hampaisiin joutunut Olivier Giroud vastasi huutoon ja puski siniset 1-0-johtoon aivan Romanian maalivahti Ciprian Tatarusanun edestä.

Ottelu heräsi maalin myötä toden teolla henkiin. Patrice Evra kaatoi rankkarin arvoisesti Nicolae Stanciun ja pallo vietiin pilkulle. Stancu astui pallon taakse, eikä tällä kertaa erehtynyt, vaan latoi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan ja tasoitti ottelun 1-1:een.

Ranska painosti näennäisesti, mutta lopulta Payetin yksilötaito pelasti Ranskan. Payetin viime hetken maali toi sinisille tärkempääkin tärkeämmän avausvoiton EM-turnauksessa. Romania tarjosi isännille kuitenkin kovan vastuksen.