Vahvistuksia, isoja voittoja – JJK herkullisten asetelmien keskellä: ”Sen pitäisi riittää tuonne kärkisijoille”

© Kuva:

OULU. Ykkösen kärjestä löytyy tällä hetkellä monta Veikkausliigasta tuttua joukkuetta.

JJK, TPS.. AC Oulu, joka on nyt ehtinyt viettää hetken aikaa sarjaporrasta alempana.

Asetelmat kauden viimeiselle kolmannekselle ovat herkulliset. Vähintään nämä kolme, ellei myös KPV, taistelevat kahdesta kärkipaikasta.

Sarjan voittaja kun etenee suoraan Veikkausliigaan ja kakkonen karsii Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi jäänyttä vastaan noususta.

Loppukauteen parhaista asetelmista lähtee JJK, joka on onnistunut ottamaan kaksi niukkaa ja onnekasta voittoa viime kierroksilta.

Ensin kotiottelussa Hakaa vastaan se oli aivan loppuhetkillä vielä tappiolla, mutta 90. minuutilla se nousi tasoihin ja iski voittomaalin lisäajan kuudennella minuutilla.

Maanantaina Oulussa Gael Etockin 9. minuutin osuma jäi puolestaan pelin ainoaksi. Vaikka AC Oulu hallitsi hienokseltaan enemmän kenttätapahtumia, ei se onnistunut nappaamaan pisteitä tai ylipäätänsä toimittamaan palloa maaliin.

– Tämä on tiukka, tasainen sarja, jossa on monta hyvää joukkuetta. Jotkut joukkueet sopivat pelityyliltään meille paremmin. Silloin päästään hallitsemaan palloa. Mutta sitten on esimerkiksi Oulu, joka on itse pallollisesti vahva, jolloin kannattaa ottaa vähän vastaan ja luottaa niihin vastahyökkäyksiin, mitkä meillä ovat vahvoja oikeastaan kaikkia joukkueita vastaan, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja miettii SuomiFutis-sivustolle eri tavoista, joilla jyväskyläläiset ovat pisteitä napsineet.

– Tavoite oli nyt se, ettei meidän sisään pystyttäisi pelaamaan ja ettei hävittäisi kakkospalloja. Pari niitä hävittiin, mutta pitää nostaa Villelle (Viljala) hattua. Oli taas hyvä.

– Ja 1-0 riittää.

Eri tapojen kautta voittojen napsiminen kuuluu yleisesti menestyvän joukkueen resepteihin ihan millä tahansa sarjatasolla jalkapallossa. Sen toteuttamisen mahdollistaa Pasojan mukaan vahvat yksilöt.

JJK sai tuoreeltaan lisää apuja, kun muun muassa kokenut keskikenttäpelaaja Tomi Petrescu palasi pitkältä kiertueelta kotiseuraansa. Esimerkiksi Oulussa Petrescu oli kentän parhaita yksilöitä.

Petrescun lisäksi JJK sai tuoreeltaan toppariosastolleen vahvistusta, kun Ilves lainasi Samu Niemisen Jyväskylään loppukauden ajaksi.

Tuoreet vahvistukset ja nykytilanne pistävät hymyä huulille vasta itsekin jatkosopimuksen seuran kanssa tehneelle Pasojalle.

– Pelaajamateriaali on hyvä. Sen pitäisi riittää tuonne kärkisijoille. Mutta sitten nämä kamppailut ovat aina pienestä kiinni. Ei nytkään olisi tarvinnut kuin sen yhden pompun, mitä meidän maalivahti ei olisi saanut kiinni, niin se olisi ollut tasan.

– Mutta nyt saadaan leveyttä ja vähän mahdollisuuksia lähteä eri pelaajatyypeillä peleihin. Se on valmentajalle aina hyvä, Pasoja kiittelee.

Loppukauteen JJK lähtee hyvistä asetelmista. Miten se sitten näkyy urheilukaupunki Jyväskylässä, jossa jääkiekon puolella JYPillä pelit alkavat hiljalleen?

– Luulen, että ne jyväskyläläiset ihmiset, joita jalkapallo kiinnostaa, löytävät Harjulle katsomaan pelejä. Ei me enempää tai paremmin pystytä näitä asioita tekemään. Ollaan nyt piikkipaikalla ja sinne Harjulle tulee sitten niin paljon katsojia kuin tulee. Hyvät pohjat on olemassa ja eiköhän me yli 2000 katsojaa näillä esityksillä saada. Kevyesti, Pasoja uskoo.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!