Entinen Liverpool-floppi hakee uutta nostetta uralleen: ”Haluan, että minuun luotetaan”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Englantilainen hyökkääjä Rickie Lambert nousi suuren yleisön tietoisuuteen debyyttikaudellaan Valioliigassa kaudella 2012-2013. Lamberti iski nousijajoukkue Southamptonissa 15 täysosumaa. Nyt mies hakee uutta nostetta uralleen jälleen mestaruussarjasta.

Lambert siirtyi onnistuneiden kausien jälkeen Liverpooliin Brendan Rodgersin alaisuuteen vuonna 2014. Kausi Liverpoolissa oli kuitenkin suuri pettymys, eikä maaleja tullut kuin kaksi. Peliaika jäi vähäiseksi ja edessä oli siirto West Bromvichiin.

Ura ei lähtenyt West Bromvichissäkään nousuun ja Lambert siirtyi kesän siitotakarajan viime hetkillä Mestaruussarjassa pelaavaan Cardiff Cityyn. Viikonloppuna Lambert pelaa ensimmäisen ottelunsa Mestaruussarjassa sitten kauden 2011-12, jolloin maaliverkko heilui peräti 27 kertaa Southampton-paita päällään.

– Haluan, että minuun luotetaan. Niin kuin minuun on luotettu urani aikana, Lambert kertoi BBC:lle.

– Urallani minuun on luotettu ja minulta on odotettu maaleja ja sitä kautta vievän joukkuetta eteenpäin. Liverpoolissa olin ikään kuin shakkinappula, sama tilanne oli myös West Bromissa, Lambert jatkoi.

Nyt 34-vuotiaalla hyökkääjällä on elämänsä tilaisuus nousta jälleen joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi. Cardiffin päävalmentaja Paul Trollope kertoi Lambertin olleen ykköskohde siirtoikkunan aikana. Vastuuta on siis luvassa.

– Valioliigassa on yleensä neljä kärkihyökkääjää ja sinusta tulee tietty vaihtoehto kärkeen. Minä taas olen tottunut siihen, että olen tärkein hyökkääjä ja joukkue muodostuu ympärilleni, Lambert kertoi.

Cardiff pelaa vieraissa Norwichia vastaan lauantaina.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!