© Kuva: Getty Images

FA-pomo harkitsi Sam Allardycen jatkamista maajoukkuepestissään: ”Hän teki loistavaa työtä”

Sam Allardyce ehti olla vain 67 päivää Englannin maajoukkueen päävalmentajana. Allardycen työsopimus lopetettiin eilen illalla. Allardyce oli antanut liikemiehiksi tekeytyneille toimittajille arkaluontoisia kommentteja sekä tehnyt 460 000 euron sopimuksen kolmansien osapuolien auttamisesta pelaajasopimuksissa.

Englannin jalkapalloliiton, FA:n, puhemies Greg Clarke halusi antaa Allardycelle rehellisen mahdollisuuden kertoa oman versionsa tarinasta ennen kuin päätös hänen jatkosta tehtiin.

– Menin kokoukseen avoimin mielin. Mies, joka on tehnyt niin paljon englantilaisen jalkapallon eteen ja antanut kaikkensa Englannin managerina, ansaitsee reilun kuulemisen. Hän ei ansainnut tuomitsemista etukäteen, Clarke kertoi Sky Sportsin mukaan.

– Katsoimme faktat läpi, kysyimme Samilta, miltä hänestä tuntui, ja hän sanoi käyttäytyneensä typerästi. Hän ymmärsi, että oli vaarantanut asemansa, ja kun keskustelimme siitä, että oliko tilanne korjattavissa, tulimme kaikki yhdessä siihen päätökseen, että ei ollut. Hänen oli parempi jatkaa matkaansa, Clarke jatkoi.

Clarke ei kuitenkaan löytänyt kritisoitavaa Allardycen työskentelystä Englannin päävalmentajana.

– Minulla ei ole mitään kritisoitavaa hänen työstään Englannin päävalmentajana, mielestäni hän teki loistavaa työtä. Hän teki hyvää työtä nostaessaan joukkuetta ja joukkueen itseluottamusta, Clarke kehui.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!