Helsingin Jalkapalloklubi koki ikäviä haavereita Suomen Cupin finaalissa SJK:ta vastaan viime lauantaina. Tappion lisäksi HJK:n tähtipelaajat Toni Kolehmainen ja Taye Taiwo loukkasivat itseään ja heidän osallistumisensa perjantaina pelattavaan Stadin derbyyn HIFK:ta vastaan on epävarmaa.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi SuomiFutis.com-sivustolle, että päätös Kolehmaisen ja Taiwon pelaamisesta tehdään viime tipassa.

– Voi olla, että muutamalle pelaajalle perjantai tulee liian aikaisin. Siinä mielessä tuli pieniä haavoja ja sitä kautta haavoittuneita siinä taistelussa (Suomen Cup -finaali), mutta kukaan ei kuollut. Puhumme siis lyhyistä kuntoutumisajoista, Lehkosuo sanoi SuomiFutis.com-sivustolle.

Lehkosuon mukaan Taiwon ja Kolehmaisen lisäksi muutama muukin sai ottelussa pieniä vammoja. Maajoukkuetauko tulee HJK:lle mestaruustaistelun kannalta erittäin otolliseen saumaan, mutta Helsingin herruuden kannalta maajoukkuetauko olisi saanut tulla aikaisemminkin.

– Kaikki ovat tulossa näillä näkymin takaisin maajoukkuetauon jälkeen, pois lukien pitkäaikaispotilaat Atomu Tanaka ja Ousman Jallow. Totta kai olisi toivonut, että olisimme saaneet kaikki pelaajat jo derbyyn, mutta tällaista tämä on, kun pelataan 40-50 peliä puolen vuoden sisällä, Lehkosuo harmitteli.

HJK-leirissä maajoukkuetauko alkaa HIFK-ottelun jälkeen. Maajoukkuetauon jälkeen HJK:n seuraava koitos on kahden viikon kuluttua Stadin derbystä, jolloin helsinkiläiset kohtaavat kotonaan mestaruustaiston kannalta elintärkeässä ottelussa IFK Mariehamnin.

HJK johtaa tällä hetkellä Veikkausliigaa kahden pisteen erolla IFK Mariehamniin, kun molemmilla joukkueilla on neljä ottelua sarjaa pelaamatta.