Nyt hemmotellaan jalkapallofania – tv tarjoaa runsaasti huippufutista!

Vaikka Suomessa jalkapalloon soveltuvat kelit alkavat hiljalleen heikentyä, valoa härmään tuo se, että muissa maissa jalkapallosarjat ovat täydessä käynnissä. Maailman huippusarjat ovat käynnistyneet ja maailman parhaat jalkapalloilijat tuovat viikottain iloa pimeisiin, takkatulen täyteisiin iltoihin.

DNA SportMix tuo maailmantähdet olohuoneeseesi ja näyttää sinulle lajien kuningasta, jalkapalloa töllön täydeltä.

Zlatan, Jose, Pep ja Leicester

Valioliiga-kausi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Ensimmäiset ottelut ovat osoittaneet, että käsillä on ehkä yksi kovatasoisimmista Valioliiga-kausista koskaan. Uudet managerivelhot ja tähtipelaajat ovat tuoneet hurjasti mielenkiintoa jo ennestään huippujännittävään sarjaan. Uuden televisiosopimuksen tuomat rahat tuovat myös kärkijoukkueiden takana oleville seuroille mahdollisuuden menestyä. Ja joskus loistava joukkuepelaaminen yhdistettynä oivalliseen taktiikkaan voi tuoda sen kauneimman kruunun, kuten viime vuonna nähtiin Leicester Cityn juhliessa Valioliiga-mestaruutta.

Zlatan Ibrahimovic ravisutti jalkapallomaailmaa kesällä ilmoittamalla uudeksi seurakseen Manchester Unitedin. Punaisten paholaisten uudeksi manageriksi tuli vielä ”The Great One”, eli Jose Mourinho. Näin ollen parivaljakko Zlatan ja Jose ovat jälleen yhdessä tekemässä tuhojaan. Alkukausi olikin vakuuttava, mutta sitten iski ongelmat. ManU on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa. Viimeisimpänä Zlatania ja Josea nöyryytti Watford. Tilanne on uusi myös ruotsalaiselle megatähdelle, joka tottui PSG:ssä kävelemään voitosta voittoon. Toisaalta se kertoo myös rankalla kädellä siitä, kuinka tasainen ja kova sarja Valioliiga on.

Toinen suuri manageriuutinen oli Pep Guardiolan siirtyminen Manchester Cityyn. FC Barcelonassa ja Bayern Münchenissa kaiken voittanut Guardiola halusi uralleen uuden haasteen. Haaste löytyi tietysti maailman kovimmasta sarjasta, Valioliigasta. Alkukausi on ollut vaaleansinisille murhaavan kova. City on kävellyt voitosta voittoon ja Guardiola on saanut iskoistettua pelaajilleen oman filosofiansa. He, jotka eivät välttämättä ole istuneet muottiin, ovat saaneet lähteä, kuten pitkäaikainen maalivahti Joe Hart.

Hallitsevan mestarin Leicesterin kausi on lähtenyt yskähdellen käyntiin, mutta managerivelho Claudio Ranieri saa varmasti jälleen puristettua pizzan voimalla parhaan irti tähtipelaajistaan Jamie Vardysta ja Riyad Mahrezista. Chelseassa nähtiin myös uusi manageri, kun kovasta kurista ja harjoittelusta tunnettu Antonio Conte hyppäsi ”Sinisten” peräsimeen. Liverpoolissa ensimmäistä kokonaista kauttaan aloittava Jürgen Klopp on rikkonut jo monet silmälasit vaihtopenkillä tuulettaessaan suojattiensa maaleja. Hurjan jännittävä Valioliiga-kausi on vasta alussa.

Internazionale ja AC Milan hamuavat huipulle

Milanon jalkapallosuuruudet AC Milan ja Inter ovat olleet viime vuosina kaikkea muuta kuin jalkapallosuuruuksia. Milan juhli Serie A -mestaruutta viimeksi vuonna 2011. Inter suorastaan dominoi Italian kenttiä 2000-luvulla, kun se juhli mestaruutta peräti viisi kertaa peräkkäin vuosina 2006-2010, mutta sen jälkeen onkin ollut hiljaista. Nyt molemmat milanolaisseurat tekevät nousua takaisin huipulle. Inter siirtyi kiinalaisomistukseen, joka avasi myös rahahanat eri tavalla kuin ennen. Kova osoitus Interin uudesta tulemisesta oli 2-1-voitto hallitsevasta mestarista Juventuksesta.

Juventus lähtee jälleen ennakkosuosikkina kauteen hankittuaan vielä kesän siirtoikkunan aikana Serie A:n ennätyssummalla argentiinalaisen maalitykin Gonzalo Higuainin Napolista. Higuain iski viime kaudella peräti 36 maalia, joka oli uusi Serie A:n ennätys. 90 miljoonaa euroa on älytön summa, mutta argentiinalainen on jo alkukaudesta näyttänyt, mistä Juventus maksoi. Higuain on iskenyt kolme maalia neljässä ottelussa.

Rooman kaupungissa on yksi kunginas, joka on edustanut kaupungin ylpeyttä AS Romaa vuodesta 1993. Kuninkaan nimi on tietysti Francesco Totti. Italialainen on pelannut koko uransa AS Romassa. Totti teki vuoden jatkosopimuksen rakkaan seuransa kanssa viime kesänä ja pääsee näin ollen nauttimaan fanien suosiosta vielä yhden kauden ajan.

Suomalaisväriä Serie A:han tuo tietysti Chievossa arvostettuun asemaan noussut Perparim Hetemaj. Suomalainen keskikenttäpelaaja on urakoinut alkukaudesta ottelusta toiseen täydet minuutit. Chievo on aloittanut vahvasti kauden ja on sarjassa viidentenä. Jatkuuko sama lento kauden loppuun saakka ja nähdäänkö ”Perpa” ensi kaudella Chievon kanssa Euroopan kentillä?

Parhaat seurat ja pelaajat

Cristiano Ronaldo, Neymar, Lionel Messi, Luis Suarez, Karim Benzema, Gareth Bale, Antoine Griezmann… Juuri enempää ei tarvitse luetella, sillä niin kovia pelaajia Espanjan La Ligassa pelaa viikosta toiseen. Jos Valioliiga on maailman kovin sarja, on La Ligassa maailman parhaimmat seurat ja yksilöt. Siitä kertoo myös pitkäaikainen menestys Mestarien liigassa. Nähdäänkö jälleen Ronaldon ja Messin kilpajuoksu maalikuninkuuteen? Sanansa sanottavana on varmasti myös Neymarilla, Suarezilla, Benzemalla, ehkäpä myös Balella.

La Liga -mestaruus on ollut viime vuosina kolmen seuran kauppa. Samaa voi ennustaa myös tulevasta kaudesta, kun FC Barcelona, Real Madrid ja Atletico Madrid lähtevät selvinä ennakkosuosikkeina mestaruusjahtiin. Real Madrid on aloittanut vakuuttavasti ranskalaislegenda Zinedine Zidanen alaisuudessa, neljä ottelua ja neljä voittoa. Barcalla tuli ensimmäinen lapsus, kun se hävisi Alavesille kotikentällään. Moneen virheeseen ei kellään huippuseuroista ole varaa.

Himoittu pokaali suomalaisten ulottuvilla

Mestarien liigan pokaali on jalkapallomaailman himotuin pokaali. Kysykää vaikka Sami Hyypiältä. Tänä vuonna peräti kolme suomalaista taistelevat mestaruudesta. Bayer Leverkusenissa maaleja liukuhihnalta mättänyt Joel Pohjanpalo, Moskovan TsSKA:ssa avainpelaajiin kuuluva Suomen ykköstähti Roman Eremenko sekä Legia Varsovaa edustava Kasper Hämäläinen pelaavat maailman kovimpia seuroja vastaan Euroopan isoimmilla näyttämöillä.

Viime keväänä mestaruuden voittanut Real Madrid haluaa varmasti voittaa ensimmäisenä seurana turnauksen historiassa toisena vuotena peräkkäin mestaruuden. Siihen sanansa sanottavana on varmasti FC Barcelonalla ja niukasti viime finaalin hävinneellä Atletico Madridilla, joka on hävinnyt finaalin kahdesti viimeisen kolmen vuoden aikana.

Valioliiga-joukkueet haluavat varmasti näyttää, etteivät englantilaiset ole heittopusseja Euroopan kentillä. Lisäksi Bayern München on uuden, voittamaan tottuneen, päävalmentajan Carlo Ancelottin alaisuudessa ollut hurjassa lennossa alkukaudella. Italian Vanhalla Rouvalla eli Juventuksella on myös sanansa sanottavana, kun huippujännittävä Mestarien liigan mestaruus ratkotaan ensi keväänä.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!