© Kuva: Getty Images

UEFA:n puheenjohtajaksi valittiin Palloliiton tukema ehdokas

Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Slovenian jalkapalloliiton puheenjohtajan Aleksander Ceferinin.

Ehdokkaana äänestyksessä oli Ceferinin lisäksi Hollannin jalkapalloliiton puheenjohtaja Michael van Praag. Ceferin vei äänestyksessä voiton selvin lukemin 42-13.

– Vaalissa oli kaksi vahvaa ehdokasta, joista toinen oli kokeneempi ja toinen nuorempi. Olemme kuulleet molempia ehdokkaista ja tavanneet heitä myös henkilökohtaisesti, Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja totesi äänestyksen jälkeen.

Suomen Palloliitto ilmoitti jo kesäkuun alussa ensimmäisten kansallisten liittojen joukossa tukevansa Ceferinia UEFA:n johtoon.

– Asetuimme yhdessä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa tukemaan Ceferinia uudeksi UEFA:n puheenjohtajaksi, sillä näimme hänet parhaana vaihtoehtona johtamaan UEFA:a kohti tulevaisuutta uusien ideoiden ja ajatusten myötä. Olemme tyytyväisiä puheenjohtajavaalin tulokseen. Äänestystulos oli lisäksi niin selkeä, että hänellä on nyt vahva mandaatti UEFA:n johdossa, Alaja sanoi.

Ceferin seuraa tehtävässä Michel Platinia, joka joutui eroamaan korruptioskandaalin vuoksi. Lisäksi Platini asetettiin nelivuotiseen toimintakieltoon jalkapallon parissa.

Lähde: Palloliitto