© Kuva: Getty Images

Valioliiga-joukkue joutui vetämään pelaajansa pois kokoonpanosta: ”En voi ymmärtää”

Valioliigan toiseksi viimeisenä oleva Sunderland joutui vetämään pelaajansa Patrick Van Aanholtin pois kokoonpanostaan Tottenhamia vastaan pelatussa ottelussa viime sunnuntaina. Englannin jalkapalloliitto, FA, tiedotti Van Aanholtin sydäntutkimustuloksista vain puoli tuntia ennen ottelua.

FA ilmoitti joukkueelle, ettei se peluuttaisi Van Aanholtia Tottenhamia vastaan, koska FA halusi tutkia vielä pelaajan testituloksia. Ottelu Tottenhamia vastaan alkoi kello 18.30 Suomen aikaa, kun FA lähetti ilmoituksen seuralle kello 17.55 Suomen aikaa.

Sunderland-manageri David Moyes ei ollut hyvillään FA:n myöhäisestä ilmoituksesta.

– Kaikki, mitä voimme sanoa on se, että pelaaja on tehnyt standarditestit ja FA:n piti tarkistaa nuo testitulokset. He antoivat meille tuon tiedon, kun pelaajat olivat ottamassa alkulämpöjä, Moyes sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Yllätyimme, että FA ilmoitti niin myöhään asiasta. En ole koskaan urallani kohdannut vastaavaa. Emme voi ymmärtää, miksi viesti tavoitti meidät vasta puoli tuntia ennen ottelua, Moyes jatkoi.

Moyesin mukaan Van Aanholt on käynyt tekemässä lisätutkimuksia, mutta matkaa joukkueen mukana keskiviikon Liigacupin otteluun Lontooseen Queens Park Rangersia vastaan. Moyes ei ole vielä päättänyt peluuttaako hän Van Aanholtia ottelussa vai ei.

– Teemme päätöksen myöhemmin, Moyes totesi.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!