Veikkausliigan sensaatio kamppailee jopa mestaruudesta – ”Kauden päätavoite jo saavutettu”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa eletään jännittäviä vaiheita, kun kolmantena lymyävä Tampereen Ilves saa sunnuntaina vastaansa yhdeksäntenä olevan PS Kemin.

Komeasti kauden aikana esiintynyt Ilves lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Vaikka Ilves onkin liigan kärkipäässä ja peli on sujunut hyvin, ovat PS Kemi -kohtaamiset ovat olleet vaikeita keltapaidoille. Kauden kolmesta kohtaamisesta (kaksi Veikkausliigassa ja yksi Liigacupissa) Ilves on onnistunut saamaan aikaiseksi vain yhden tasapelin.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo SuomiFutis-sivustolle Ilveksen muuttaneen pelityyliään kauden aikana, kun päätavoite sarjapaikan varmistumiselle selvisi jo aikaisessa vaiheessa.

Sarjapaikan varmistumisen seurauksena moni pelaaja on saanut peliaikaa ja tärkeää kokemusta pääsarjatason peleistä. Wiss näkeekin pelaajarotaation ja pelityylin muuttamisen olleen yksi syy hyvälle kaudelle tähän asti.

Viime kierroksen KuPS-voiton jälkeen myös vedonlyöntisivustost reagoivat Ilveksen menestykseen. Esimerkiksi Betsson pudotti Ilveksen kerrointa roimasti, ja nyt tamperelaisten mestaruudesta rahat saisikin takaisin ”vain” 13,5-kertaisena.

Kolmannen sijan ohella myös paikka ensi kauden Eurooppa-liigan karsinnoissa on lähellä. Wiss kertoo SuomiFutis-sivustolle, että karsintapaikka olisi mukava lisä hyvään kauteen, mutta Ilves kuitenkin jatkaa omalla tyylillään loppuun asti.

Kauden päätavoitteen täyttyminen, sarjapaikka, on jo varmistunut, joten Wiss ei ota asiasta paineita, vaikkei europelipaikkaa tulisikaan.

Ilveksellä onkin vielä kovia koitoksia edessä, sillä Veikkausliigan viimeisissä kahdessa ottelussa tulevat vastaan sarjan kaksi kärkijoukkuetta eli HJK ja IFK Mariehamn. Voitot niistä peleistä, ja jopa mestaruus olisi vielä mahdollinen.

Ilves kohtaa PS Kemin sunnuntaina Tammelassa kello 18.30.

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.